Close

Strona 32 z 42 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 415

Domyślnie

Kurcze przeczytałem właśnie cały wątek i tak jak jeszcze godzinę temu byłem pewien kupna tamrona to teraz zrezygnowałem. . . mam 50 1.8 kupie 35 1.8 a potem tokine 11-16. Swoją drogą może ktoś doświadczony (np. kolega cichy) wypowie się o problemach jakich doświadczają użytkownicy tego szkła. Czy osoby które kupiły sprawdzony obiektyw też mają z nim problemy? Zależy mi przede wszystkim na opinii osóbk tóre mają długo ten obiektyw.
    D600 S10-20 N50 T28-75 N70-300VR SB900 YN460II

Domyślnie

A ja raczej mam się z zamiarem zakupu. Brakuje mi jakiegoś szkła uniwersalnego czegoś w rodzaju tego Tamrona. Bo tak na wycieczkę np. brać wszystkie/kilka szkiełek jest bardzo uciążliwe. Mam co prawda Tamrona 28-75 ale w takich sytuacjach jest on za wąski.
    D90 szkiełka i błyskotki

Oszczędny w słowach Awatar pukas
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inki1234 Zobacz posta
    Zrobiłem teraz kilka zdjęć i zauważyłem coś ciekawego i niepokojącego. Jeśli ostrzę centralnym punktem to jest w 90% ok (ostrość i jakość).. Jednak jeśli używam w Pionie najwyższego punktu to jest masakra (w portretach przeciez w większości się z nigo korzysta ze względu na łapanie ostrości na oczy). Identyczne parametry ekspozycji i różnica jest kolosalna.
    Nawet jeśli wyostrzę środkowym punktem i przekadruję to jest ok. Jesli jednak ostrzę na punkt najwyższy (aparat w pionie) to już jest takie mydlano-nieostre. Sprawdzalem kilka razy i jest tak za każdym razem.
    centralny zawsze jest najlepszy - te skrajne lubią się mylić, nie wiem dlaczego. Z tego powodu raczej ich nie używam chyba że robię w zakresie 1.4-2, powyżej 2 nie ma większego znaczenia czy użyjesz centralnego i prze kadrujesz czy skrajnego. pozatym denerwuje mnie to gmeranie wybierakiem, nie lubię tego ...
    nie trzeba wzywać doktora

Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pic1985 Zobacz posta
    Kurcze przeczytałem właśnie cały wątek i tak jak jeszcze godzinę temu byłem pewien kupna tamrona to teraz zrezygnowałem. . . mam 50 1.8 kupie 35 1.8 a potem tokine 11-16. Swoją drogą może ktoś doświadczony (np. kolega cichy) wypowie się o problemach jakich doświadczają użytkownicy tego szkła. Czy osoby które kupiły sprawdzony obiektyw też mają z nim problemy? Zależy mi przede wszystkim na opinii osóbk tóre mają długo ten obiektyw.
    nie mam go długo - w zasadzie to w ogóle go nie mam, mam wersje bez VC od wczoraj i dopiero testuje ale wygląda na to ze jest ok i u mnie zostanie. Podobno wersja made in china była z jakiegoś lipnego plastiku ( gdzie o tym czytałem), ale sam takiego obiektywu na oczy nie widziałem a te nowe sa już made in Japan i wyglądają na w miarę solidne. Kupowałem sprawdzony sprzęt u kolei cichego

Domyślnie

Hm...to.... taki Nikon 17-55 2,8 dla ubogich z kiepskim wykonaniem,nietrafiającym autofokusem w gorszym świetle,
    losowo dobrą ostrością od 2,8,przebierany w sklepach i hurtowniach jak marchew w Tesco.
    Żeby nie było...to też nie mam Nikkora 17-55 a Tamrona miałem z Canonami
    Jak ktoś chce, te swoje wymęczone 2,8 ,to niech go bierze.Czasem dobre samopoczucie jest najważniejsze,szczególnie
    jak się nie robi fotek za kasę. Szerzej już o tym kiedyś pisałem.
    Tylko nie pamiętam na którym forum? )
    Życie się zaczyna po 50tce )
    Blog

Domyślnie

Sabvel ... to jest dość zabawne.
    Pokaż mi ubogiego, który kupi sobie szkło za 1.7kpln no do tego potrzebował będzie mieć jakąś puszkę do której to wkręci.
    Dajcie spokój i zamknijcie w końcu ten wątek.

Domyślnie

Słowo "ubogich" ,lepiej mi się kojarzy niż "bidnych"
    Gdybym napisał "bidnych", tym samym przyporządkował bym siebie do tej grupy a przecież nie
    jestem "bidny" - przeczytałem w życiu trochę książek )

Tak poważnie ...to posiadanie zaawansowanego sprzętu foto,nie zawsze jest wyznacznikiem
    naszego poziomu finansowego ,ale o tym przecież wszyscy wiemy

Nie zamykać !
    Blog

Domyślnie

Czy ktoś z używa tego Tamrona do fotografii ślubnej? A może ktoś ma tamrona i 35/1,8? Jak porównujecie to oba szkła? Gdzie jest szybszy autofocus?
    Mając oba te szkiełka które zapinacie częściej na body w czasie ślubu/wesela? Zastanawiam się nad zakupem któregoś z tych szkiełek i stąd moje pytania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sabvel Zobacz posta
    Hm...to.... taki Nikon 17-55 2,8 dla ubogich z kiepskim wykonaniem,nietrafiającym autofokusem w gorszym świetle,
    losowo dobrą ostrością od 2,8,przebierany w sklepach i hurtowniach jak marchew w Tesco.
    Ten dobrze dobrany obiektyw jest brzytwa bez męczenia ostrością i AF a 2.8 - a jak komuś się nie chce szukać to niech płaci więcej. Kiepskie wykonanie? w którym miejscu? Obiektyw nie rozsuwa się sam jak sigmy ustawione w dół, jest solidny i dobrze wykonany. Wady - brak pierścienia przesłony, mało dokładna skala ostrości. Szybki sampel przy 2.8:

Uploaded with ImageShack.us
    D610; D300S; Nikkor: 50mm 1.4G; 70-300 VRII; Tamron 17-50 2.8 VC; Samyang 8mm FE; SB-900; few pieces of manual lens

http://www.fotozwardon.blogspot.com/

Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Sobvel ma racje - przebrane są te szkiełka jak sie tylko da
    tutaj wątek ok tamim i nikorze 35mm
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=150766

i moje sample z tamiego bez VC od cichego
    http://forum.nikoniarze.pl/showpost....6&postcount=33

Strona 32 z 42 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni