Ja poprosiłem w sklepie o "T2 adapter, taki jak do samyangów/falconów" i pasuje.
Na paragonie widnieje "T-mount adapter".
Należy wykręcić z adaptera wewnętrzny pierścień i wtedy nakręcić go na jupiterka.
Szukaj
Ja poprosiłem w sklepie o "T2 adapter, taki jak do samyangów/falconów" i pasuje.
Na paragonie widnieje "T-mount adapter".
Należy wykręcić z adaptera wewnętrzny pierścień i wtedy nakręcić go na jupiterka.
Zakupiłem adapter T2, co by wyostrzyć jupitera do nieskończoności. Okazało się, że jestem na tyle beznadziejny, że nie potrafię w żaden rozsądny sposób tego przykręcić. Wykręciłem wewnętrzny pierścień, to co zostało pasuje do obiektywu, ale nie mam pojęcia w jaki sposób przykręcić to do korpusu. Czy od samego jupitera należy coś odkręcić?
Byłbym baaaaardzo wdzięczny za szczegółową instrukcję...
Ostatnio edytowane przez nieTomek ; 25-06-2010 o 12:19
Na rosyjskim T-mouncie na zewnętrznym pierścieniu były 3 śrubki które po wkręceniu trzymały adapter na obiektywie, zakładam że tu jest podobnie
Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB
Dobra, poradziłem sobieTrzeba było wykręcić pierścień ze środka, wykręcić ostatni od Jupitera, wkręcić ten z T2 w miejsce jupiterowego i gotowe. Łatwizna, ale trochę minęło zanim na to wpadłem.
Sorry za zamieszanie ;d
http://allegro.pl/item1097676015_ada...2_t_mount.html
czy ktos probowal zamontowac taki adapter do tego jupitera ?
to tylko ja się przejechałem na tym adapterze wydając na niego 69zł!?![]()
co do smaru, miałem to samotroszkę zebrałem i zostawiłem warstwę, która według mnie jest "bezpieczna"
Dzięki za info
Skontaktuj się z nami