Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Domyślnie

osobiscie nie jestem fanem innowacji w glosnikach, przynajmniej w samochodowych. ciezko znalezc mi cos co by mnie powalilo. cos za system cantona, za najwyzsze linie philipsow, za stare dls'y referencyjne, za kappy, czy wstegi. jak juz jest to majatek i nie robi tego zadna popularna marka. z nowymi radiami to w ogole mogila. no ale czesc nie ma sluchu a usb i mp3 w pelni satysfakcjonuje. kto co woli. dzieki temu mozna chocby alpine 42/44 albo 39 kupic w rozsadnych pieniadzach, bo delfinka juz dawno nie widzialem (a philipsa z dcc to juz w ogole nie pamietam kiedy). nakamichiego nie lubie akurat bierzemy 7944, jakiegos starego cruncha albo v12, cos z uzywanych glosnikow ew poszukac i za w sumie niewielkie pieniadze zestaw ktoremu zadne nowe radio z glosnikami z media nie bedzie stop nawet moglo wachac
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    osobiscie nie jestem fanem innowacji w glosnikach, przynajmniej w samochodowych.
    a właśnie tam te innowacje mają największy sens bo takie głośniki narażone są chociażbym na skrajne warunki atmosferyczne.
    Grają przy + 35 jak i -20.... dzięki tym materiałom "nieco" łatwiej to znosić.

ciezko znalezc mi cos co by mnie powalilo.
    nie no znaleźć można tylko pytanie czy nie lepiej sobie nowy obiektyw kupić...

Pozdrawiam
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

I zakupiłem clariona z wszystkich tych dziwisów soniaków kenłudów wydaje mi się najmniej obciachowy i nie świeci jak choinka. Dźwięk i jakość w porównaniu do tego co miałem powaliła mnie na kolana. Powoli wkraczam do ogródka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    O matulu, jestem muzykiem (prawie) zawodowym i nie bardzo rozumiem, po co komuś, zwłaszcza w aucie, coś więcej niż radio Sony (za 1500 zł 11 lat temu) i fabryczne głośniki w aucie...
    Gdy przymierzałem się do zakupu auta, poszedłem do kolegi zapytać o radio. Józiowi błysnęło oko, zaprowadził mnie do swojego Volvo kombi i mówi coś w tym sensie: "tu w bagażniku trzeba wyciąć podłogę, wsadzić coś tam, założyć specjalne kable, zmienić akumulator, tu głośniki, tam głośniki...". Popatrzyłem i zwiałem. Wyszło, że z 1/5 ceny nowego auta stanowiłby system audio.
    A jeśli chodzi o carów, to najbardziej pamiętam Piotra I. :>
    Ja nie pamiętam Piotra I,nie jestem muzykiem,ale co do reszty zgadzam się.
    Jeszcze jedno,nie rozumiem wygłuszania,przecież będzie słabo słychać na zewnątrz.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Jest na to sposób ja np. jak jadę w koło rynku to otwieram okno i stosuje sposób na zimny łokieć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marian K Zobacz posta
    Jeszcze jedno,nie rozumiem wygłuszania,przecież będzie słabo słychać na zewnątrz.
    dobre
    ale jeżeli pytasz na serio to już odpowiadam.
    System audio w samochodzie konstruuje się tak aby grał w .... samochodzie.
    Głośniki w samochodzie (woofery) montowane są najczęściej w drzwiach. Drzwi to nic innego jak kawałek blachy więc przy pracy głośnika w mniejszym lub większym stopniu elementy drzwi wprawiane są w drgania.
    Drgające drzwi wydają niezbyt przyjemne dźwięki.
    Wytłumienie drzwi niweluje też odbicia fal dźwiękowych wewnątrz drzwi.
    Różnica jest duża.
    Jest to pierwszy krok w car audio.
    Nic nie da zamontowanie dobrych głośników jeśli wraz z nimi będzie grało pół samochodu....
    Wymieniając jeszcze badziewny plastikowy pierścień na taki z MDFu mamy już dużą poprawę nawet na seryjnych głośnikach. Stosunkowo niewielkim kosztem.
    Ale to już trzeba usłyszeć. Ciężko opowiedzieć...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1 Zobacz posta
    a właśnie tam te innowacje mają największy sens bo takie głośniki narażone są chociażbym na skrajne warunki atmosferyczne.
    Grają przy + 35 jak i -20.... dzięki tym materiałom "nieco" łatwiej to znosić.
    hmn no dobra.. ale mi w aucie w srodku nie pada i jakos te wiekowe konstrukcje, ktore tez posiadam nie narzekaja. moze i nowe znosza lepiej zmiany temp i pewnie ciezej zarznac tytanowa kopulke niz jedwabna, ale nie widze powodu zeby to robic
    idac torem dbalosci o stan urzadzen przy zmieniajacych sie warunkach atmosferycznych staje sie jasne czemu aktualne jednostki sterujace nie graja

nie no znaleźć można tylko pytanie czy nie lepiej sobie nowy obiektyw kupić...
    hehe no obiektyw zawsze mozna ale i z jednym i z drugim hobby jest tak samo - mozna latwo zabrnac juz kiedys nie mialem miejsca w bagazniku na wiecej niz reklamowke z jedzeniem.. z obiektywami tez sie kiedys rozpedzilem. mozna zmieniac i kombinowac. wazne zeby w ktoryms momencie to ogarnac choc zawsze i tak bedzie kusic zeby cos zmienic, ulepszyc.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

hmn no dobra.. ale mi w aucie w srodku nie pada i jakos te wiekowe konstrukcje, ktore tez posiadam nie narzekaja.
    bo to nie chodzi o deszcz tylko o zmiany temperatur. Na rozgrzanym głośniku w zimie po wyłączeniu systemu musi pojawić się wilgoć. I te nowe materiały radzą sobie z tym o niebo lepiej.
    Też byłem kiedyś sceptycznie nastawiony do nowych głośników.
    Moje Eton Discovery trzeci samochód zaliczają i mimo kosmicznego materiałów grają genialnie.
    Potwierdzam stare odtwarzacze czy wzmacniacze są do tej pory super ale w głośnikach postęp przez ostatnie 10 lat jest bardzo duży.

juz kiedys nie mialem miejsca w bagazniku na wiecej niz reklamowke z jedzeniem..
    no ja przedwczoraj wymontowałem trochę sprzętu bo mi się wózek dla drugiego dziecka nie mieścił....

Domyślnie

no ja przedwczoraj wymontowałem trochę sprzętu bo mi się wózek dla drugiego dziecka nie mieścił....
    hehehe czyli klasycznie
    no widzisz.. ale te etony tez pare lat maja, a gwizdek kulturalnie z jedwabiu a nie jakis tytan ;P i o to chodzi
    z ciekawosci to jakie 'radio' ?

Domyślnie

z ciekawosci to jakie 'radio' ?
    Nakamichi CD45z po lekkich modyfikacjach

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów