Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sibelio Zobacz posta
    (...)musi miec clariona albo o zgrozo alpine.
    Bo wtedy dostaje się "tuningową" nalepkę na tylną szybę.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha-cmax Zobacz posta
    Mówie o doświadczeniu w najgorszym przypadku można maty APP czy bolla stosować ale dekarka to zło ostateczne, nie raz u znajomych jak poprawiałem auta widziałem spłyniętą taśme dekarską

Dodadam za maty z klejem APP to nie to samo co dekarka z rolki by pojęc nie mylić

No to ciekawe. Ja np. widzialem sieczke po matach APP (ponoc gorzej znosza wahania temperatur, ale to gdzies przeczytane). Natomiast pewne jest, ze sa one znacznie sztywniejsze, przez co beda gorzej tlumic drgania blachy. Lepiej sie za to nadaja do zaklejania otworow. Ale tasme dekarska przy zaklejaniu otworow mozna latwo usztywnic.

W kazdym razie nie wierze, ze porzadnie naklejone i uzywane w normalnych warunkach (czyt. nie na biegunach czy rownikach) ot tak splyna. Dobrze odtluscic drzwi, porzadnie nagrzac mate przy klejeniu i musi trzymac pare lat. Oczywiscie, ze sa lepsze rozwiazania, ale mowimy o budzetowym wygluszaniu.

Domyślnie

tak oczywiscie odtłuszczenie drzwi i podgrzewianie to polowa sukcesu, ja osobiście tego typu mat mógłbym użyć to tylko do zamknięcią otworów technologicznych, a mate kupić porzadniejszą np STP i miec spokój
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-07-2010 o 12:45 Powód: lit.

Domyślnie

Oczywiscie, lepiej zainwestowac w dedykowane maty, ale pamietajmy, ze autor watku ma 700zl na cale CA. Przeznaczanie ponad polowy tej kwoty na samo wygluszenie mija sie z celem. Wiec na pytanie: lepiej wygluszyc tanio czy nie wygluszac w ogole? jest dla mnie tylko jedna odpowiedz. A i tak zdecyduje manfred.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Póki co zaopatruje sie z clariona CZ500 a potem sie zobaczy.

Domyślnie

i slusznie. zadales pytanie z serii "chcialbym kompakt" a koledzy zaproponowali D3s + zestaw jasnych stalek i profi zoomow
    generalnie trzeba sie zorientowac jak z jakoscia - poczytac na necie czy cos nie wraca. pamietam ze jakis czas temu clarion zaczal gowniane lasery pakowac do srodka i cd przestawalo czytac. na gwarancji po pare razy niektorym wymieniali, a w koncu kiedys gwarancja sie konczyla. nie wiem czy bedziesz czytal plyty czy z usb. przyznam uczciwie ze nie wiem co jak teraz gra na rynku.. sam pewnie bym kupil alpine albo jvc jesli juz musialbym nabyc jakies nowe radio. ale moze nowe clarki sie poprawily. dobrze by bylo tez pomacac i sprawdzac czy Ci pasuje.

co do wygluszenia to tez trzeba wiedziec co sie robi i miec doswiadczenie, bo to, ze w jednym aucie wygluszysz idealnie drzwi i bedzie miodzio, nie oznacza ze w drugim nie zabijesz glosnikow (bylem swiadkiem takiego.. rzeklbym .. niefartu )
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Nie popadam ze skrajności w skrajność. Wystarczy że mam pierd....lca na pkt. fotografii i to mi wystarczy. Pooglądam jvc i zdecyduje

Domyślnie

ostatnio sluchalem dobrych helixow i clariona tylko z przodu, pieknie to gra oczywiscie drzwi wygluszone jak i cale auto

sam mam teraz taki dylemat i mysle, ze ponizej 1tys PLNow ciezko bedzie..ale zobaczymy
    http://maczek.info
    D80 + szkiełka

Domyślnie

Ja po wygłuszeniu drzwi matami dekarskimi nie zauważyłem różnicy w jakości dźwięku. Była tylko taka różnica że drzwi nie wpadały w drgania, więc słuchałem muzyki, a nie blach

Co do radia, to wybierając swoje (Clariona) kierowałem się tylko i wyłącznie tym, żeby miało białe podświetlanie, musiało dobrze komponować się z resztą kokpitu
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Moje musi mieć USB bo ja nie mogę słuchać muzy z radia po prostu mdli mnie.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów