Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bragjure Zobacz posta
    Różnice są znaczące oczywiście w wielkości klatki i jakości obrazu ( szumy ) - na korzyść D700 ....
    Pozostałe różnice są minimalne...A w zakresie obsługi żadne
    Poza jedną, drobniuteńką: Cena
    EDIT:
    W zakresie obsługi też są: Inny mechanizm otwierania klapki na karty pamięci, przycisk Info i jego rola, różnice w wielkości górnego LCD i informacji na nim zawartych, inaczej rozmieszczone pola AF.... ale o tym było setki postów już.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    W zakresie obsługi też są: Inny mechanizm otwierania klapki na karty pamięci, przycisk Info i jego rola, różnice w wielkości górnego LCD i informacji na nim zawartych, inaczej rozmieszczone pola AF.... ale o tym było setki postów już.
    Ech , ta klapka...

Nie mogli wymyślić nic bardziej szajsowatego niż ta klapka w D700. Dla mnie inna klapka (np. ta z D3 z dual slotem) i zlikwidowanie tej badziewnej lampeczki wbudowanej, która zawsze się otwiera w najmniej pożądanym momencie byłoby zbawieniem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    Ech , ta klapka...

Nie mogli wymyślić nic bardziej szajsowatego niż ta klapka w D700. Dla mnie inna klapka (np. ta z D3 z dual slotem) i zlikwidowanie tej badziewnej lampeczki wbudowanej, która zawsze się otwiera w najmniej pożądanym momencie byłoby zbawieniem.
    co do lampeczki to pozwolę się nie zgodzić, zawsze to jednak Master
    D ........... i szpargały
    www.f-lex.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flores Zobacz posta
    . zlikwidowanie tej badziewnej lampeczki wbudowanej, która zawsze się otwiera w najmniej pożądanym momencie byłoby zbawieniem.
    Coś ty, brak lampy to byłaby spora wada. Mi się lampa "samoczynnie" otwiera ze 3 razy na rok, nie przesadzajmy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jako, że obiecałem -- dwa zdjęcia.

Parametry obu to:
    Nikon D700, Nikkor 35/1.8 @1.8 (tryb FX), ISO 6400, LR3
    W kawarni było prawie całkowicie ciemno, wyłącznie światło świec i delikatne światełko z żyrandola...

Przycięte:

100% kadru (tutaj dodatkowo ciemność jest "wyciągana" w postprocesie):

NEF'y do pobrania (i zabawy) tutaj:
    http://galeryjka.net/Szalom-344.NEF
    http://galeryjka.net/Szalom-341.NEF

EDIT:
    Znalazłem jeszcze kadr z
    D300, szkło 17-55/2.8, tutaj: [email protected], ISO 3200 (niestetey nie mam 6400 z tej puszki...)
    Światła było znacznie więcej, niż na zdjęciach powyżej - sala Puszkina w Palacu Kultury.

NEF:
    http://galeryjka.net/Targi_Ksiazki-0134.NEF
    Ostatnio edytowane przez messer ; 05-07-2010 o 20:23
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Czekajcie...czyli pod d700 można podpiąć DXowe szkiełko i jest ok???w sensie to konkretne?
    w sumie dlaczego tylko to?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    Czekajcie...czyli pod d700 można podpiąć DXowe szkiełko i jest ok???w sensie to konkretne?
    w sumie dlaczego tylko to?
    Można każde.
    Tylko nie każde w trybie FX da akceptowalne rezultaty - Nikkor 35/1.8 pomimo, iż z oznaczeniem DX całkiem nieźle kryje FX (niewielka winieta). Niestety z innymi szkłami już tak kolorowo nie jest i w większości przypadków w trybie FX powodują pojawienie się na zdjęciu ogromnego winietowania.

Tutaj zdjęcie, na którym widać winietę, jaką produktuje N35/1.8 na pełnej dziurze przypięty do D700 w formacie FX

Ostatnio edytowane przez messer ; 05-07-2010 o 20:33
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Pełna klatka z 35dx rządzi , chociaż ostatnio 50/1,4 to prawdziwy bad ass
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Wow, ale jaja))
    Super te sample
    Mi ta winietka w ogóle nie przeszkadza.
    No to już wiem co kiedyś będę miała)))
    50 i 85mm już mam, no to tylko 35mm i d700 i zestaw jak malowany))))))))))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    Wow, ale jaja))
    Super te sample
    Mi ta winietka w ogóle nie przeszkadza.
    No to już wiem co kiedyś będę miała)))
    50 i 85mm już mam, no to tylko 35mm i d700 i zestaw jak malowany))))))))))
    Taka winiete to sie czesto wrecz programowo dodaje -- a tą z 35-tki stosunkowo latwo usunac, w razie czego.
    Zreszta - jak sie o niej pamieta, to mozna tak kadrowac, zeby dalo sie ja odciac, jesli komus przeszkadza.

Do Twojego "zestawu marzen" od razu dolozylbym jakas 135-tke... i ewentualnie 24-ke. Wiem co mowie, bo mi brakuje wlasnie tej 24-ki, ktora trafi do mnie lada moment.
    www.jswierad.pl

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów