Szukaj
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Pełna klatka z 35dx rządzi , chociaż ostatnio 50/1,4 to prawdziwy bad ass![]()
Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniachâ W.B.Yeats
Wow, ale jaja))
Super te sample
Mi ta winietka w ogóle nie przeszkadza.
No to już wiem co kiedyś będę miała)))
50 i 85mm już mam, no to tylko 35mm i d700 i zestaw jak malowany))))))))))
Taka winiete to sie czesto wrecz programowo dodaje-- a tą z 35-tki stosunkowo latwo usunac, w razie czego.
Zreszta - jak sie o niej pamieta, to mozna tak kadrowac, zeby dalo sie ja odciac, jesli komus przeszkadza.
Do Twojego "zestawu marzen" od razu dolozylbym jakas 135-tke... i ewentualnie 24-ke.Wiem co mowie, bo mi brakuje wlasnie tej 24-ki, ktora trafi do mnie lada moment.
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
Dzięki za ten wątek.
Szykując się na D700 spodziewałem się niemożebnych kwot na przyszłą szklarnię (już mam 50 1.8 i sigma 150 2., a tu nagle ta 35-tka.
Wygląda zachęcająco :]
Ja mam takich zdjęć z tego zestawu całkiem sporo i mógłbym wklejać, ale nie ma sensu dublować tematów.
Tutaj: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=87122 jest spory wątek a w nim sporo przykładów z FX i 35-tki.
Bośmy tu autorowi offtop zrobili.... (sorry!)
Niemożebne kwoty i tak nadejdą, wcześniej czy później.
Mając D700 aż korci, żeby zapiąć do niego takie perełki jak 85/1.4, 135/2 DC czy 200/2 VR (no dobra, z tym ostatnim to przegiąłem ;-P)
Ostatnio edytowane przez messer ; 05-07-2010 o 22:46
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
no toscie sie rozgadali........
prosze podeslijcie cos z d300s bo jak narazie nie dostalem zadnego sampla z tej puchy.
messer- dzieki za zdjecia
wlasnie gdzies wyczytalem ze PS CS3 nie otworzy rawow z d300s ani z C 7d........ale dolina adobe podobno nie robi pluginow do cs3 dla tych puch bo chca sprzedawac wiecej cs5..............
prawda to?
jesli tak to prosta decyzja, d700 i tyle bo jak d300s albo c 7d + nowe oprogramowanie to tyle samo co newe d700 wiec sie nie oplaca.
a tak przy okazji to bardzo to nie uczciwe ze strony adobe
Prawda. Niestety to "normalna" praktyka adobe.
Są inne wywoływarki Raw niż PS.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami