Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36
    Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

Mimo, że przeglądarki ów test ze strony pierwszej różnie interpretują to na FF`ie i na Operce jakiekolwiek zdjęcie wrzucę do sprawdzenia wygląda niemalże identycznie....

Domyślnie

ja mam pozamiatane, muszę zdobyć gdzieś kalibrator, poprzedni profil pod EIZO był robiony na XP, teraz przeszedłem na WIN7 i go już nie widzi

Domyślnie

To pobierz tymczasowo profil swojego LCD ze strony producenta.
    Fx

Domyślnie

to jest myśl!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    ja mam pozamiatane, muszę zdobyć gdzieś kalibrator, poprzedni profil pod EIZO był robiony na XP, teraz przeszedłem na WIN7 i go już nie widzi
    Profile ICC są zestandaryzowane, niemożliwe by W7 go nie widziało. Kliknij prawym przyciskiem myszy na pliku z profilem i wybierz "Zainstaluj profil", a następnie wejdź w Panel Sterowania>Zarządzanie kolorami>Urządzenie:Ekran: nazwa twojego profilu.

Do tego dobrze jest zainstalować Gamma Loader w autostarcie, np. instalując i1macha:

http://www.xrite.com/product_overvie...SoftwareID=724

Domyślnie

Dzięki Czornyj za wskazówkę, dopiero teraz się za to zabrałem, bo w rozjazdach byłem - faktycznie działa! Problem polegał na tym, że w katalogu z profilami ( win>system32>spool>drivers>kolor ) był wsadzony profil, jaki mam pod EIZO, ale dziwnym trafem miał wielkość 0Kb... . Po podmianie pliku z profilem, bez problemu ponownie przypisany został do monitora.

Do autostartu mam wrzucony LUT.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów