Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Domyślnie

Możesz to sprawdzić. Ustaw w win jakiś odjechany profil np ProPhotoRGB i zobacz czy FF wyświetla Ci pojechane kolory. Jeśli tak, to znaczy, że działa ok i możesz z powrotem ustawić w win swój profil monitora.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Ustawiłem ale w ff jakbym dalej nie widział różnicy. Mam pytanie czy ja w ogóle dobrze ustawiam profil? Panel sterowania-zarządzanie kolorem następnie w urządzeniach wybieram Ekran 1 rodzajowy monitor pnp dodaje mój profil i zamykam całość. Windows 7 dla przypomnienia.

Domyślnie

c:\windows\system32/spool/drivers/color/ <-- tam powinien znajdować się Twój profil LCD i taką ścieżkę wpisz i na końcu dodaj jak się nazywa plik ICC
    Fx

Domyślnie

manfred profil monitora dodajesz w color management , wejdź w ustawienia obrazu później zaawansowane i w color management i tam dodaj swój profil ICC
    Fx

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Udało się. Porównam znowu dwie przeglądarki.

Domyślnie

Kiedyś Pan Tomasz "Tom01" pomógł mi i przesłał mi dwa zdjęcia.. muszą się one różnić nasyceniem jeśli się nie różnią to znaczy , że profil nie działa ...

Fx

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Górne zdjęcie jakby bardziej nasycone chodzi o kolor niebieski. Otworzyłem zdjęcie w PS i tam kolory są idealnie dopasowane natomiast w mojej przeglądarce ff mam za dużo czerwonego.

Domyślnie

Jeśli zdjęcia się różnią wskazuje wszystko na to , że profil działa w FF , ale lepiej zapytać ludzi obeznanych z tym temacie ..
    Fx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Ustawiłem ale w ff jakbym dalej nie widział różnicy. Mam pytanie czy ja w ogóle dobrze ustawiam profil? Panel sterowania-zarządzanie kolorem następnie w urządzeniach wybieram Ekran 1 rodzajowy monitor pnp dodaje mój profil i zamykam całość. Windows 7 dla przypomnienia.
    dobrze robisz, jak masz tam kilka profili to jeszcze wybierz właściwy i "ustaw jako profil domyślny"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    Kiedyś Pan Tomasz "Tom01" pomógł mi i przesłał mi dwa zdjęcia.. muszą się one różnić nasyceniem jeśli się nie różnią to znaczy , że profil nie działa ...
    Nie muszą się różnić. Safari wyświetli górne w przestrzeni monitora (jeśli takowa jest ustawiona), dolne w jego własnej przypisanej (w tym przypadku sRGB). Za to FF potrafi oba wyświetlić tak samo, ale to może być kwestia CMM z W7.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów