Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    Nikon nie kręci filmów, nie robi grzanek, nie wiąże krawatów
    mi nie przeszkadza, że nie ma możliwości nagrywania filmów w moim aparacie - od tego są kamery, a to o czym piszemy to nie jakiś bajer, ale funkcje bardzo przydatne podczas samego fotografowania, często specjalistycznego (choćby takiego o jakim wspomniał Erie)

po co Wy o tym piszecie? to naprawdę żenada
    żenujące jest raczej to, że takiej przydatnej funkcji próżno szukać w lustrzankach

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    było tu już nie raz Nikon nie kręci filmów, nie robi grzanek, nie wiąże krawatów, po co Wy o tym piszecie? to naprawdę żenada
    No jezeli w aparacie jest braketing, i jest tez opcja samowyzwalacza, ktora do braketingu jest nieprzydatna. I Ty wyraznony przez nasz zal z tego powodu stawiasz na rowni z "kreceniem filmów, nie robieniem grzanek, nie wiązaniem krawatów" to ja nie wiem. Wtedy pojdzmy o krok dalej: po co braketing w ogole jest? przeciez ten przycisk to nieprzydatny bzdet, mozna kazde zdjecie z osobna skorygowac recznie.
    Funkcja brakteting zostala wg wprowadzona po to zeby nam ulatwic, przyspieszyc, i nie spelnia swojego zadania, bo nawet z pilotem trzeba podejsc, i tak ustawic samowyzwalacz na 2s, bo przeciez pilotem od tylu nie mozna swiecic itp itd. a czas leci, woda plynie
    ja uwazam ze jest nie dobrze
    Strangelove

Domyślnie

a propos pilota - czy ktoś z was używał czegoś takiego

http://www.allegro.pl/item157096871_...c_1_ml_l3.html ?

wydaje się być rozsądnym rozwiązaniem umożliwiającym fotografowanie z tyłu...

Pragnę też zauważyć, że nie jest to oryginalny produkt nikona - ten produkując swój pilot nie wpadł na to, że ktoś może chcieć zrobic zdjęcie stojąc za aparatem - pilot nikona ML-L3 przede wszystkim "umożliwia fotografowanie samego siebie" - to ma być pilot dla zaawansowanych amatorów (ci przecież kupują lustrzanki) ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    nie wyzwolisz aparatu co okreśłony czas - musisz kupić cos wiecej niz tylko pilota . A to juz nie jest 50 PLN (no chyba ze jestes elektronikiem to sam sobie zbudujesz pilota z timerem).
    albo uzyjesz palma ktory przez ir bedzie sterowal apareatem

PS Powyższe rozwazania wynikają z chęci dokumentacji procesów biotechnologicznych na mojej uczelni, gdzie wciąż korzysta się z kompakta bowiem pozwala on na robienie zdjęć co te wspomniane 5 minut bez konieczności siedzenia przy nim i pilnowania naciśnięcia przycisku, a proces musi być fotografowany przez np. tydzień albo dłużej.
    d200 umie
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Valwit ale ja nie piszę o D200 bo mnie na niego nie stac - dobrze ze mi Zona kupiła D80. Co do Palma to PRAWIE jest to tanie rozwiązanie (np. 50 PLN), ale jak wiesz prawie robi wielką różnicę.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Gawronnek
    napisał Valwit: "d200 umie" - d200 ma to dla czego nie może mieć d80 itd. skoro małpki mają , bo nie mówimy o filmikach tylko o funkcji podobnej do np breketingu więc nic żenującego w tym nie widzę że się o to upominamy.
    Pozdrawiam Tomasz
    D-7000, D-80, F-601m, N18-105dx VR, N18-70dx, N70-300VR, SB-800, kilka sowieckich słoików

Domyślnie

Interwał to można mieć jak się podłączy aparat do komputera kablem USB.
    D70s

Domyślnie

Kameh trudno miec podłączonego kompa przez caly czas do aparatu to raz, aku w aparacie przy połączeniu USB zużywa się strasznie szybko więc trzeba by było mieć chyba zasilacz to dwa, trzeba miec program Camera Control to trzy - czyli jakby nie było kicha trzeba zainwestowac dużą kasę.
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Napiszmy do Nikona niech to odblokuje w najnowszym firmware pod d80 ;')))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    Kameh trudno miec podłączonego kompa przez caly czas do aparatu to raz, aku w aparacie przy połączeniu USB zużywa się strasznie szybko
    niezbyt. d50 przez usb z en-el3e wytrzymal u mnie 3050 fotek. camera control pro robilo co 5s i kopiowalo od razu na kompa
    podpis nieczytelny

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów