Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Sb-400

Domyślnie

Karolina a mogłabys polecić jakąs inną lampę, nie musi być Nikona do 500zł. Jakiś zamiennik tej 400-tki. Przypominam, że body to D70s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekg Zobacz posta
    yhmm to jest ta ostatnia - tzn. ostatnia z trzech Ta na której jest ukazana największa część sklepu
    No własnie mi sie nie wyświetla.
    Widze 2 fotki i podpis do trzeciej... której nie ma ;/
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Odie - no0 nie wiem co Ci doradzić u mnie się wyświetla cały czas - są trzy fotki u innych raczej też....

Teraz taka mała "optymistyczna nuta"

Fotka z sb400, palnik skierowany na sufit, niezmiennie iso 200, 5,6, 1/200 zerowa kompensacja - tyle że przy wywoływaniu z nefa "wyciągnięta" ekspozycja

Jest nieźle, prawda? Chyba napiszę artykuł o możliwościach manipulacji ludzików za pomocą "testowych fotek"

tomekg - ja sama jestem na etapie decyzji poszukiwań itp, zdecydowałam się na lampę z serii sb2x ale ceny są w moim odczuciu zawyżone, bo przecież zakup lampy bez i-ttl oznacza że pozbawiam się wygody automatyki i o wszystkim musze pamiętać i sama dostrajać wszystkie parametry. Dlatego wobec wyższcyh niż sądziłam cen używanych sb28, sb26 itp poszukuję nadal jakiegoś rozwiązania dla siebie

Domyślnie

No ta fotke teraz widze ale tej z SB-600 nadal nie...
    ...a powiedz mi jak wysoko był ten sufit? , bo to na pewno nie jest bez znbaczenia... Ken miał w domu pewnie na wysokości 2,6 - 3 m i do tego biały...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

No wysokość pomieszczenia to maks - 3,5 metra a aparat na wysokości moich oczu (mam 166cm). Sufit biały a w całym pomieszczeniu wcale nie jakoś ciemno bardzo.

Domyślnie

No u mnie tez 3 fotek nie widac, juz sprawdzilem na 3 przegladarkach (opera firefox, MSIE) i nic

Domyślnie

Wczoraj w MM też porównywałem SB400 i SB 600 przy D70s i większych różnic nie wdać,ale należy wziąć pod uwagę ,że na stoisku są dobre warunki (dużo światła) a wtakich warunkach to i wbudowana lampa by sobie poradziła.
    Prawdziwe możliwości tych lamp można sprawdzić dopiero w trudniejszych warunkach.
    Wniosek to tylko jeden SB 400 BARDZO PROSTA w obsłudze i ciut za droga.Ja jednak dozbieram do SB 600.
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawson38 Zobacz posta
    Wczoraj w MM też porównywałem SB400 i SB 600 przy D70s i większych różnic nie wdać,ale należy wziąć pod uwagę ,że na stoisku są dobre warunki (dużo światła) a wtakich warunkach to i wbudowana lampa by sobie poradziła.
    Prawdziwe możliwości tych lamp można sprawdzić dopiero w trudniejszych warunkach.
    Wniosek to tylko jeden SB 400 BARDZO PROSTA w obsłudze i ciut za droga.Ja jednak dozbieram do SB 600.

Jedno pytanie: czy palnik był w obu lampach ustawiony na wprost? Chyba o odbiciu od sufitu nie ma mowy bo sufit w MM dość wysoko bywa....Przy palniku na wprost i niezbyt dużej odległości - naświetlenie sceny było duużo lepsze ale nie o to chodzi

Niezmiennie wszystkie fotki widzę. Dziwne to jest jedni widzą wszystkie fotki, Odie wszytskie oprócz nr 3 a strangelove nie widzi żadnej... dla mnie zagadka!
    Ostatnio edytowane przez jm ; 17-01-2007 o 14:17

Domyślnie

Problemem może być wykonanie fotek na różnych ogniskowych obiektywu.
    D70s. Ot tak, po prostu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zwolak Zobacz posta
    Problemem może być wykonanie fotek na różnych ogniskowych obiektywu.
    Oczywiście masz rację.

Tyle, że to świadczy jeszcze dobitniej na niekorzyśc sb400 w tym zestawieniu. Jak widac z pierwszych trzech fotek - to sb400 była użyta na dłuższej ogniskowej ( a więc LP powinna by wyższa) niż sb600.

Tak naprawdę to nie spieram się o wyniki, raczej wspieram swoje subiektywne zdanie o sb400, pokazując przy tym fotki.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów