Witam, mam zamiar kupić D70s i do tego lampę błyskową. Niestety na SB-600 mnie nie stać, a lampę muszę mieć. Naczytałem się o Metz'ach do 500zł i stwierdziłem, że nie ma sensu pakować kasy w takie coś :/. Jedyne co mi zostało to SB-400, chociaż i tak tania nie jest. Czytałem opisy tej lampy i zadziwiło mnie jedno:
"Główkę lampy SB-400 można ustawić w jednej z czterech pozycji – poziomo lub pod kątem 60, 75 lub 90 stopni, a dostępny zasięg fotografowania z jej użyciem wynosi od 60 cm do 20 m (zależnie od ustawionej czułości ISO). Dzięki możliwości ustawiania synchronizacji z długimi czasami ekspozycji, redukcji efektu czerwonych oczu oraz innych trybów lampy błyskowej na korpusie aparatu, użytkownicy mogą korzystać z lepszego i bardziej naturalnego oświetlenia, uzyskując fotografie wyższej jakości."
Jestem amatorem przez duże A, ale nie mogę zrozumieć jak ta lampa się może odginać o te 90 stopni, przecież ona wygląda na kolosa niewiedzącego co to znaczy ruszyć się. Dla mnie odginająca się główka to np: http://www.preisvergleich.org/pimage..._270468_20.jpg. Na tym zdjęciu widać, że lampa może ruszać główką nawet do rytmu, ale taki sztywniak jakim jest SB-400? Jak to możliwe? Nie wiem, może piszę totalne bzdury, ale na serio nie wiem.
Jeśli ktoś ma to proszę o jakieś zdjęcia z wykorzystaniem tej lampy. Z góry wielkie dzięki![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami