Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Ktory tablet wybrac?

Wiem ze bylo juz wielokrotnie o tabletach i troche przeszukalem forum. Ale niech bedzie ze zadam jeszcze raz pytanie, ktory to wybrac.
    A zastanawiam sie pomiedzy 3 modelami:
    - Bambo FUN
    - Intuos4 4x6
    - Intuos3 9x12 (uzywany)

Wszystkie mniej wiecej w tej samej cenie, pytanie tylko, ktory na poczatek.
    Dodam ze praktycznie nie mam zadnego doswiadczenia z tabletami, zdazalo mi sie kilka razy uzywac przz chwilo, to wszystko.
    Zastosowanie to glownie edycja maski w Photoshopie i Lightroomie.
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Dla mnie wybor oczywisty Intuos 4. Sam mam i szczerze polecam.

Domyślnie

Również polecam intuos 4, zwłaszcza jak nie lubisz kompromisów
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Hmm... ale czy 4x6 nie bedzie za maly?
    A raczej na wiekszego intuos4 stac mnie nie bedzie
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Powiem tobie ze tez tak myslalem na poczatku Rozmiar A6 spokojnie wystarcza do obrobki foto no chyba ze bedziesz projektowal, rysowal w zaawansowanych programach to wtedy mozesz wziac wiekszy rozmiar. Oczywiscie mozesz takze sobie wziac wiekszy rozmiar do obrobki foto ale ja uwazam ze nie ma takiej potrzeby Takie jest moje zdanie.

Domyślnie

Ja mam intuosa 4 w wersji M. Bawilem sie tez wersja L ale byla zbyt duza jak dla mnie. Bonusami wiekszych formatow - ekran lcd nie przejmowalbym sie. Mimo iz jest to w mojej wersji to nie spogladam juz na to. Wszystkie klawisze da sie skonfigurowac pod siebie.

Domyślnie

Ja natomiast zanabyłem dziś: Wacom Bamboo Pen -- taki najzwyklejszy tablecik bez multidotyku i innych cudów.
    I wiecie co?
    Rewelacja!

Różnica w komfocie pracy w BibblePro i Gimpie (używam tego w Linuksie) jest potężna.

Jaka będzie w praktyce różnica pomiędzy moim najprostrzym tablecikiem a tym wypasionym intuos 4 o którym piszecie?
    Oczywiście chodzi mi o zastosowania fotograficzne -- czyli szeroko pojęta "obróbka skrawaniem".
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

OMG....

Man Pen&Touch Bamboo od pół dnia. Nie wyobrażam sobie powrotu do myszy. RE-we-LA-cja, zarówno touch jak i pióro do obróbki. Muszę nauczyć go jeszcze poziomów i nacisku, by był nieco wrażliwszy i stopniowy, ale to chyba z czasem przyjdzie. Nie wiem czy ja jestem taki genialny ale jak widzialem na forum jak ludzie narzekają na pracę z tabletem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Nie wiem czy ja jestem taki genialny ale jak widzialem na forum jak ludzie narzekają na pracę z tabletem...
    Kwestia osobniczych uwarunkowan. Ja tez sie szybko przyzwyczailem, ale do pracy podczas retuszu. Natomiast wszelkie operacje w systemie, oraz sklad, montaz, itd. -- tylko myszka -- zdecydowanie szybciej mi sie nia pracuje.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja zapytam czy jest sens kupowac tablet Wacom Intuos 4 Small/A6 Wide do obróbki zdjęc w CNX2 ? Czy w tym programie sprawdzi się ten sprzęt ? Myszkę mam kiepską bo to myszka dołączona do stacji DELLA standardowa na kablu .. Lepiej kupic nowa dobrą myszkę czy zostawic tą co mam i zakupic w.w tablet ?
    Fx

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów