Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Kwestia osobniczych uwarunkowan.
    Raczej nastawienia psychicznego. Widziałem już wielu "miszczów tableta", co to twierdzili że "na nim jest wszystko szybciej i wygodniej". Niestety, obserwacje w naturze tego nie potwierdzały. Ale jak ktoś używa tego do zabawy i hobbystycznie, to nieważna jest wydajność, liczy się fun

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ja tez sie szybko przyzwyczailem, ale do pracy podczas retuszu.
    Ja nawet dalej - głównie do pędzli. Przy większej ilości machania po okienkach tablet idzie wek (znaczy na swoje podstawowe miejsce, pod klawiaturę).

Domyślnie

Czyli w moim przypadku zakup tabletu nie ma sensu , z tego co czytam , lepiej zainwestowac w porządną myszkę typu http://www.logitech.com/en-gb/mice_p...e/devices/5845 ?
    Fx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    Czyli w moim przypadku zakup tabletu nie ma sensu , z tego co czytam , lepiej zainwestowac w porządną myszkę typu http://www.logitech.com/en-gb/mice_p...e/devices/5845 ?
    Mam MX518, a mimo to nie wyobrażam juz sobie żeby jej używać zamiast tabletu do masek, stamplowania itp

Domyślnie

No tak tylko CNX2 to nie PS .. I dlatego pytam czy warto kupic jeśli się używa tylko tego programu ?
    Fx

Domyślnie

No tak tylko CNX2 to nie PS .. I dlatego pytam czy warto kupic jeśli się używa tylko tego programu ?
    W NXie raczej nie robisz retuszu, tylko zgrubna obrobke (chociaz moge sie mylic), wiec IMHO -- nie ma sensu. Osobiscie tabletu w NXie uzywam doslownie przez kilka minut w ciagu roku.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

W CNX2 to co robię to odszumianie , wyostrzanie , krzywe , selection CP , itp .. rzadko używam pędzla choc się zdarza , mam ochotę po prostu spróbowac tabletu ale myślę , że na tą chwilę lepsza będzie porządna myszka ..
    Fx

Domyślnie

W CNX2 to co robię to odszumianie , wyostrzanie , krzywe , selection CP , itp .. rzadko używam pędzla choc się zdarza , mam ochotę po prostu spróbowac tabletu ale myślę , że na tą chwilę lepsza będzie porządna myszka ..
    Do NXa -- na pewno. Sam uzywam w nim czesto pedzli (srednio raz na dwa zdjecia), ale to sa szybkie akcje, w ktorych predzej zrobie to myszka, niz poloze tablet na kolanach... IMHO wydatek kilku(nastu) stowek na to urzadzenie ma sens, jesli faktycznie gro pracy jaka wykonujesz, to precyzyjny retusz w Photoshopie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów