Witam, rodzice mojej koleżanki niedawno wrócili z wakacji zza granicy i po przyjechaniu do domu z lotniska chcieli obejrzeć swoje zdjęcia no ale niestety i tutaj pojawia się problem... Sprzęt którego używają to poczciwa maszyna D70 z karta pamięci CF 4gb Sandiska.
Podłączając aparat kablem do kompa widzą, że na karcie pojawia się tylko i wyłącznie 8 zdjęć które również widać na LCD aparatu... jednak pozostałych ok. 150 zrobionych zdjęć niema i nie widać ich na karci ani na LCD. Śmieszne i trochę nie wyjaśnione jest to, że na karcie pojawiają się dwa foldery jeden o nazwie 100NCD74 w którym przy wyświetlaniu na windowsie Viscie nie ma nic a gdy odpalę go na Win 7 to pojawiają mi się jakieś szlaczki tzn foldery z chorymi nazwami typowymi do arabskiego alfabetu ;p
Ale powracając do tematu, dziwne jest również to, że drugi folder o nazwie 101NCD70 ma widoczne 8 zdjęć które zajmują około 20mb... no ale gdzie jest reszta pamięci z 4gigowej karty? jak sprawdzam we właściwościach karty to widoczne jest to ze 1 GB całej pamięci jest zajęty czyli gdzieś jakieś pliki kurcze muszą siedzieć ale ich nie widzę... windows 7 coś widział ale nie mógł rozszyfrować co to ma być.
Może sprzęt wariuje?
Może w samolocie jakimś cudem karta się jakoś rozmagnetyzowała? nie wiem nie znam się dla tego tutaj to piszę. Proszę o pomoc bo bardzo nam zależy na straconych zdjęciach.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami