Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Mi się ostatnio wysypała karta 2 GB Lexar Professional w D70 (dobrze, że to trzecia pucha i zdjęć nie za dużo na niej było). Odzyskałem jakimś pierwszym lepszym programem. Wina tandemu karta+pucha. Pliki odzyskane mają format TIF (przez jedno "F") i da się je otworzyć przez ARCa.
    Normalnie eksploator Windows Vista pokazywał na tej karcie pliki o rozmiarze 36,6 GB.
    Puszka też pewnie się sypie, zwłaszcza, że moja ma sporo ponad 5 lat (żal było mi sprzedać mojego pierwszego DSLRa).
    Nie obarczałbym winą czytnika.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Ja miałem raz dokładnie taki sam przypadek D70 + 4gb sandiska - zdjęcia na karcie się posypały - co istotne udało mi się jakoś odzyskać - ale moim zdaniem błąd był spowodowany tym, że kartę podpinałem pod kompa poprzez czytnik i w kompie kasowałem - kopiowałem zdjęcia z karty i zrobił się bałagan - od tamtego momentu robię tak że przez czytnik tylko kopiuję na kompa, a potem formatuję każdorazowo kartę w aparacie i problem już więcej razy nie pojawił się.
    Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Nie obarczałbym winą czytnika.
    W Twoim przypadku może nie, ale żeby było jasne: u mnie nawalił czytnik, bo sprawdziłem go parę dni później - zrobił bigos na każdej z 6 kart, jakie w niego wkładałem. Te same karty wkładane do innego czytnika/aparatu nie sprawiały żadnego problemu. To chyba nie był już przypadek?
    Też w pierwszym odruchu obarczałem winą kartę (nowego Lexara nomen omen). Nic z tych rzeczy.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Przyślesz kartę, spróbuję to odzyskać. Kilku osobom już pomogłem, mojej córce regularnie się to zdarza w D70.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

polecam program Zero Assumption Recovery z mojej karty raz wyciągnął 2000 zdjęć (ma 4 gb)
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 23-06-2010 o 17:28 Powód: pis.
    http://rafalec.digart.pl/
    Nikon D5K || 6 razy Nikkor || Nissin

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów