Close

Strona 1 z 24 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 233

Domyślnie Zaklejanie aparatu?

Zadam dziś troszkę nietypowe pytanie, spotkałem się z tym, że często zaklejane są emblematy aparatu jakim się posługujemy, napis na lampie Nikon, model i czerwona łezka pod pokrętłem. Dla przykładu Nikon-a. Chciałbym się dowiedzieć kto i z jakich powodów zakleja swój sprzęt, spotkałem się ze stwierdzeniem aby ktoś nie wiedział czym robię, tudzież czym robi dana gazeta. Co o tym sądzicie?

Domyślnie

Było ! Szukać !

Domyślnie

Takie zalepianie to dziecinada.
    Nie spotkałem się z nikim kto wydał powyżej 15k na sprzęt i uskutecznia takie.
    Canon-Foto-Klub
    C5D, S12-24, C24-70/2.8, C70-200/2.8IS
    Samsung NX10, NX30/2.0, NX18-55 OIS

Domyślnie

nie chcę mi się szukać linków do zdjęć, ale były kilka razy;
    fotoreporterzy nie chcący robić darmowej reklamy swojemu "ulubionemu" producentowi ich narzędzi pracy...
    "Z pasją fotografuj życie, ale nie zapomnij i żyć z pasją" Z. Kamm

Domyślnie

ja sie spotkalem z taka praktyka... w bardzo ruchliwych miejscach gdzie duzo wieksza uwaga zwracana jesti na sprzet z ladnymi swiecacymi paseczkami na obiektywach czy piekna zolciutka wytlaczana na pasku nazwa na przyklad d3x " co odrazu informuje zlodzieja co nosisz na szyi. Nie glupim pomyslem jest pozbycie nazwy lub zmiana paska zamalowanie NIKON na czarno i zalozenie starej skarpety na obiektyw najlepiej z porysowana oslona sloneczna widzialem tez korpusy poobklejane tasma klejaca zeby wygladaly na gorszej jakosci lub uszkodzone... Takze wszystko ma swoj sens, zalezy tylko gdzie bedziemy swoj sprzet uzytkowac i jakie wymagane sa srodki ostroznosci
    ... i tak się ciągle wszystko zmienia...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dyzma Zobacz posta
    .... z porysowana oslona sloneczna widzialem tez korpusy poobklejane tasma klejaca zeby wygladaly na gorszej jakosci lub uszkodzone...
    ...bo takie są właśnie plastikowe i gorszej jakości.
    Kup sobie D3x, podepnij 14-24, a jakbyś nie zalepiał nie będzie wyglądał jak D60 z kiciakiem.

Swoją drogą, na taki zestaw będziesz dmuchał i chuchał, nosił w wygodnym plecaczku, a nie szalał z flamastrami i taśmą, czy specjalnie rysował osłonę
    Canon-Foto-Klub

Domyślnie

Zdecydowanie jak pisał Dyzma chodzi o nie zwracanie na siebie uwagi podczas robienia zdjęć na ulicach. Oklejony aparat taśmą izolacyjną nie zwraca na siebie uwagi wśród złodziei choć jak można doczytać się w wątkach dotyczących fotografii turystycznej nawet i takie zabiegi nie do końca chronią nas przed kradzieżą.
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Domyślnie

ja mam pozaklejane napisy logo i modele w obu body a paski też mam powymienine bo oryginalne piją w szyje
    po co komu wiedziec czym robisz zdjecia
    D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta

Swoją drogą, na taki zestaw będziesz dmuchał i chuchał, nosił w wygodnym plecaczku, a nie szalał z flamastrami i taśmą, czy specjalnie rysował osłonę
    Jeżeli ktoś wydaje wszystkie oszczędności na wymarzony aparat, wyjeżdża w plener i skupia się na tym by nie porysować swojego sprzętu to chyba nie ma sensu nigdzie się z nim ruszać.
    D 90; D750; D850; N 35; N 14-24, N 70-200

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lestad Zobacz posta
    ... i skupia się na tym by nie porysować swojego sprzętu ...
    Czy ja tak gdzieś napisałem?
    Osłony się rysują w naturalny sposób w użytkowaniu, ale nikt mi nie powie że specjalnie je rysuje
    Canon-Foto-Klub

Strona 1 z 24 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów