Szukaj
Tomek
Nikon DXX + szkiełko+ drugie szkiełko + trzecie... świtełko i jakieś tam klamoty
Mimo, że jestem totalnym początkującym dodam kilka komentarzy...
2: widać, że użyłeś lampy. Cienie od flasha - a to niedobrze... Poza tym nie doświetliłeś twarzy tylko nogi, a na kolanie dziwne kolory
6: chyba doświetliłbym twarz.
5 MZ najlepsza.
Jak na początek to całkiem w porządku![]()
D200 i kilka szkieł
Dziwi mnie że zdjęcia nie zostały usunięte już w aparacie, no ale jeżeli zdecydowałeś się już je tu zamieścić myślę że należy Ci się szczera recenzja, tak aby następne zdjęcia miały przynajmniej znamiona przemyślanych.
I, tak:
* W zasadzie na każdym ze zdjęć ostrość mówiąc twoimi słowami "poszła w las" a raczej wystrzeliła w kosmos. Bo nawet tam gdzie ta ostrość jest to nie to podkreśla co powinna, przyciągając wzrok na niedoróbki.
* W zasadzie wszystkie ze zdjęć mają tragiczną obróbkę, aż się boję zapytać jakimi manipulacjami doprowadziłeś do takich rezultatów. Podkreślę jedynie ciekawe artefakty na łydce + świecąca dłoń na 4'ce oraz błękitna płaska twarz na większości (pamiętaj ! w dzień lampą się doświetla a nie oświetla szczególnie jak używasz lampy wbudowanej)
* No i przyszła pora na same ustawienie modelki, i tak pomijając toaletowe zgięcie w pół na 4, ciężko mi się doszukać sensu w pozycjach jakie przybierała modelka. Reasumując myślę ża na kilku ze zdjęć sprawę może nie uratowała by ale napewno pomogla by mała głębia ostrości (tuszując pewne niedociągnięcia).
Tak więc pstrykaj dalej ale z głową (myśląc przed zrobieniem zdjęcia o tym co chcesz uzyskać).
Pozdrawiam, i mam nadzieje że nie wyszedłem na starego dziada ;D
D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20
odpowiedz mi na jedno pytanie..
robione nokia iphone sony ?? czy moze cannon ?
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Jeszcze w nawiązaniu do mojej wypowiedzi (na dowód że niestety obróbka ma ogromne znaczenie)
D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20
Niestety muszę przyznać ale Nikon
Jestem początkującym więc wybaczcie bezczeszczenie tej marki, mam nadzieje że jeszcze wam pokaże na co stać ten aparatJak narazie chyba zbastuje z dodawaniem zdjęć, jeśli są aż tak tragicznie źle wykonane, a myślałem że już coś potrafię zrobić z moją puszką...
Dzięki za komentarze![]()
Tomek
Nikon DXX + szkiełko+ drugie szkiełko + trzecie... świtełko i jakieś tam klamoty
sorry ale nie mogę się powstrzymać,
Czy to jest forum służące do umniejszania ludzi? nie można zwyczajnie napisać koledze co zmienić, poprawić następnym razem? Przecież ewidentnie widać że te zdjęcia mają aspiracje, widać że był jakiś pomysł na pozy i obróbkę, a że nie wyszło to przecież każdemu się zdarza i każdy zaczynał od niczego, trochę wyrozumiałości dla uczących się bo wygląda że zapomniał wół jak cielęciem był.
D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8
Skontaktuj się z nami