Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: totalny amator

Talking totalny amator

wstawiam secik początkującego i co ja robię źle? konstruktywne komentarze jak zawsze mile widziane
    1

2

3 Wiem brak ostrości

4

5

6

7 No i mały bonusik"-P ale tu kadr do oceny bo ostrość poszła w las...
    Tomek
    Nikon DXX + szkiełko+ drugie szkiełko + trzecie... świtełko i jakieś tam klamoty

Domyślnie

Mimo, że jestem totalnym początkującym dodam kilka komentarzy...

2: widać, że użyłeś lampy. Cienie od flasha - a to niedobrze... Poza tym nie doświetliłeś twarzy tylko nogi, a na kolanie dziwne kolory
    6: chyba doświetliłbym twarz.

5 MZ najlepsza.
    Jak na początek to całkiem w porządku
    D200 i kilka szkieł

Domyślnie

Dziwi mnie że zdjęcia nie zostały usunięte już w aparacie, no ale jeżeli zdecydowałeś się już je tu zamieścić myślę że należy Ci się szczera recenzja, tak aby następne zdjęcia miały przynajmniej znamiona przemyślanych.

I, tak:

* W zasadzie na każdym ze zdjęć ostrość mówiąc twoimi słowami "poszła w las" a raczej wystrzeliła w kosmos. Bo nawet tam gdzie ta ostrość jest to nie to podkreśla co powinna, przyciągając wzrok na niedoróbki.

* W zasadzie wszystkie ze zdjęć mają tragiczną obróbkę, aż się boję zapytać jakimi manipulacjami doprowadziłeś do takich rezultatów. Podkreślę jedynie ciekawe artefakty na łydce + świecąca dłoń na 4'ce oraz błękitna płaska twarz na większości (pamiętaj ! w dzień lampą się doświetla a nie oświetla szczególnie jak używasz lampy wbudowanej)

* No i przyszła pora na same ustawienie modelki, i tak pomijając toaletowe zgięcie w pół na 4, ciężko mi się doszukać sensu w pozycjach jakie przybierała modelka. Reasumując myślę ża na kilku ze zdjęć sprawę może nie uratowała by ale napewno pomogla by mała głębia ostrości (tuszując pewne niedociągnięcia).

Tak więc pstrykaj dalej ale z głową (myśląc przed zrobieniem zdjęcia o tym co chcesz uzyskać).

Pozdrawiam, i mam nadzieje że nie wyszedłem na starego dziada ;D
    D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Domyślnie

odpowiedz mi na jedno pytanie..

robione nokia iphone sony ?? czy moze cannon ?
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Jeszcze w nawiązaniu do mojej wypowiedzi (na dowód że niestety obróbka ma ogromne znaczenie)

D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta

Niestety muszę przyznać ale Nikon
    Jestem początkującym więc wybaczcie bezczeszczenie tej marki, mam nadzieje że jeszcze wam pokaże na co stać ten aparat Jak narazie chyba zbastuje z dodawaniem zdjęć, jeśli są aż tak tragicznie źle wykonane, a myślałem że już coś potrafię zrobić z moją puszką...
    Dzięki za komentarze
    Tomek
    Nikon DXX + szkiełko+ drugie szkiełko + trzecie... świtełko i jakieś tam klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta

IMHO pytanie i złośliwości nie na miejscu. Jako jeden z guru tego działu mógłbyś coś konstruktywnego napisać.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toming Zobacz posta
    wybaczcie bezczeszczenie tej marki,
    wybaczamy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    wybaczamy
    Dziękuje wam
    Tomek

Domyślnie

sorry ale nie mogę się powstrzymać,

Czy to jest forum służące do umniejszania ludzi? nie można zwyczajnie napisać koledze co zmienić, poprawić następnym razem? Przecież ewidentnie widać że te zdjęcia mają aspiracje, widać że był jakiś pomysł na pozy i obróbkę, a że nie wyszło to przecież każdemu się zdarza i każdy zaczynał od niczego, trochę wyrozumiałości dla uczących się bo wygląda że zapomniał wół jak cielęciem był.
    D750 l 24 1.4 l 35 1.8 l 50 1.4 l 85 1.4 l 180 2.8

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów