Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Debiut...

Domyślnie

Piękna modelina, ale do obróbki to bym jeszcze raz podszedł .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Piękna modelina, ale do obróbki to bym jeszcze raz podszedł .
    Popatrzyłem "u sąsiadów" i Sandra jest całkiem inna, bardziej podobna do oryginału niż tutaj
    No cóż... nie ma zmiłuj... od nowa się biorę. Może uda się zrobić porządne na "zaliczenie"
    Hasło dnia dla mnie "Precz z PCV"...
    D90 | N35 1.8 G | N70-300 VR | SB-900 |

Domyślnie

Mam nadzieję, że lepiej niż na starcie...

Domyślnie

i jeszcze jedno...

Domyślnie

No. I jest znacznie lepiej! Może lekko kontrast i saturację bym podciągnął...ale to już moje osobiste preferencje.
    Duuużo lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Anja_G ; 15-06-2010 o 23:19 Powód: pis.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    No. I jest znacznie lepiej! Może lekko kontrast i saturację bym podciągną...ale to już moje osobiste preferencje.
    Duuużo lepiej.
    Ja się boję nasyconychi w sumie nie bardzo lubię, to również u mnie może pójść w złą stronę. Muszę się z pewnymi tematami zapoznać i oswoić

Taki ciasny, a może za ciasny

Domyślnie

Jurku, drugie podejście do obróbki zdecydowanie lepsze, ba, mnie się bardzo podoba ! Kadrowo 3, zaraz za nią 2. Ostatnie (tj. 4) (polecam numerować prace - będzie łatwiej oceniać) też niczego sobie, jednak trochę przestrzeni bym dodał. Jeśli chodzi o barwy, moim zdaniem jest bardzo naturalnie, bez "przegięć", fajnie. Najbardziej podoba mi się tonacja 4. To tak moim kompletnie amatorskim okiem oczywiście!

PS. Oj widzę, że będziemy mięli "kilka" podobnych ujęć
    "Myśleć, że się coś wie, to najlepsza obrona przed dowiedzeniem się czegoś" - Terry Pratchett
    Pozdrawiam! Jacek

Domyślnie

zdecydowanie 2 wersja
    D70s, kilka słoików i chęci do nauki

Domyślnie

Świetnie, że poprawiłeś jedynkę. Ma teraz bardzo ładne kolory i nic więcej jej nie trzeba. To jest wyśmienity portret i na pewno się dziewczynie spodoba. Pozostałe kadry są niestety złe. Tak się nie tnie zdjęć, bo wyglądają one jakby to sama głowa z kawałkiem szyi była odcięta i gdzieś postawiona. Do tego taka kompozycja przenosi ciężar za bardzo w dół. Oczy w środku kadru to najczęściej fatalny pomysł.

Domyślnie

2 wersja,
    śliczna modelka
    “When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów