Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Domyślnie jupiter 37A 135/3,5

Dotarl do mnie zakupiony na allegro jupiter, generalnie jestem zadowolony, pojawia sie jednak pewna watpliwosc:
    smar za tylna soczewka. Czy mial ktos doswiadczenie z czyszczeniem tego, tak sie troche martwie, ze w cieply dzien, po kilku godzinkach pstrykania moze chciec mi sie to wlac do korpusu...
    Czy przesadzam, oczywiscie mozna trzymac szklem w dol... ale klopoty sa z kadrowaniem wtedy
    A tak szybkim testem zlapalem sasiada z marszu jupiterem dla testu:

Domyślnie

U mnie też były naddatki smaru - przeczyściłem to, co mogło być niebezpieczne i po sprawie. Przy wyższych temperaturach nie rozpuszcza się, i raczej nie powinien spowodować dewastacji lustra/migawki/matrycy

Domyślnie

Dokładnie, jak Zbigniew mówi, przeczyść to co jest za dużo.
    Miałem to samo przeczyściłem i po sprawie
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

Popieram panów... Ten Jupiter tak ma i wytrzyj tylko to co potrzebne... nie ma obawy o wyciek

Domyślnie

dla Twojej pewności - dołączam się do panów z góry. Przy okazji tylko chciałbym zapytać czy widzieliście wołnę 50/2,8 Makro... tam to dopiero wiadro towotu siedzi

Domyślnie

a ja chciałem zapytać gdzie można zakupić dupkę do jupitera z mocowaniem Nikona? Widziałem gdzieś na alledrogo 37A z już wymienionym mocowaniem i tak sobie pomyślałem, że Jupiter leży w szafie a zdjęcia z niego zawsze lubiłem... do adaptera z soczewką nie mam przekonania a bez soczewki daje za małe pole manewru w ostrzeniu... a podobno po wymianie dupki ostrzy ładnie na nieskończoność
    12 14 28 35 85

Domyślnie

nie warto za 3/4 ceny jupitera - poszukaj na forum ktos opisywal ze mozna uzyc t2 ktory jest polowe tanszy....

Domyślnie

SUPER!!! Dzięki wielkie! Szkoda, że do Heliosa nie ma czegoś takiego
    12 14 28 35 85

Domyślnie

Mozna heliosa zaadaptowac do nieskonczonosc/prawie nieskonczonosci wykrecajac tyl grupe soczewek.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów