Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

Nie, SSD to dysk na system plus ew. podreczne dane. Po co komu obecnie 500 GB SSD? Za 800 kupujesz dysk SSD 128 GB, albo za 1300 kupujesz dysk 256 GB i naprawde wiele ci sie na nim zmiesci. Za kolejne 250 dysk klasyczny 1 TB na magazyn danych i wio.
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

Powyższe to bzdura.
    Polecam odwiedzic strone: http://www.eizo.pl/flexscan-sx2262w

dlatego prosze o odpowiedz kogos posiadajacego na ten temat wiedze.
    ty hrwn dai llyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emgieb Zobacz posta
    Nie, SSD to dysk na system plus ew. podreczne dane. Po co komu obecnie 500 GB SSD? Za 800 kupujesz dysk SSD 128 GB, albo za 1300 kupujesz dysk 256 GB i naprawde wiele ci sie na nim zmiesci. Za kolejne 250 dysk klasyczny 1 TB na magazyn danych i wio.
    Ja wykorzystuję całą powierzchnię dysku (intensywnie) a nie robię sobie jaj jak niektórzy 40 GB SSD + 5TB żółwia. 128GB to mało na programy+system+dane do obróbki wideo itp. . Teraz mam dysk 300 GB więc nie musisz mi mówić ile się zmieści na 256 GB :]
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 15-06-2010 o 15:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Allmanbb Zobacz posta
    Polecam odwiedzic strone: http://www.eizo.pl/flexscan-sx2262w

dlatego prosze o odpowiedz kogos posiadajacego na ten temat wiedze.
    A ja polecam uważniejsze czytanie. Cyt.:

"Co więcej, przy użyciu złącza Display-Port możliwe jest dostarczenie do monitora sygnału z 10-bitową* informacją o kolorze (ponad miliard odcieni)."
    I ani słowa o tym, że te 10 bitów zostanie wyświetlone, nie wspominając o "wymaganiu".

Co do przesyłania danych - owszem, można, wystarczy któraś z mocniejszych Quadro, FireGL i bodaj Radki 5800. Tylko po co, skoro żaden popularny soft tego nie jest w stanie obsłużyć? Nawet w Szopie CS5 to dopiero "ma działać, kiedyś".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    "Co więcej, przy użyciu złącza Display-Port możliwe jest dostarczenie do monitora sygnału z 10-bitową* informacją o kolorze (ponad miliard odcieni)."
    I ani słowa o tym, że te 10 bitów zostanie wyświetlone,
    10 bit kolor jest możliwy do wyświetlenia na najnowszych SX i CG ... a także NEC PA - przy displayport

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez de Fresz Zobacz posta
    A ja polecam uważniejsze czytanie. Cyt.:

I ani słowa o tym, że te 10 bitów zostanie wyświetlone, nie wspominając o "wymaganiu".

Co do przesyłania danych - owszem, można, wystarczy któraś z mocniejszych Quadro, FireGL i bodaj Radki 5800. Tylko po co, skoro żaden popularny soft tego nie jest w stanie obsłużyć? Nawet w Szopie CS5 to dopiero "ma działać, kiedyś".
    de Fresz, ze wszystkiego, co napisales wystarczyloby ostatnie zdanie. Po jaki grzyb piszesz cos o bzdurach i innych takich tam. Poprosilem o konkretna informacje i tyle. Tak czy inaczej dzieki za odpowiedz.
    ty hrwn dai llyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Ja wykorzystuję całą powierzchnię dysku (intensywnie) a nie robię sobie jaj jak niektórzy 40 GB SSD + 5TB żółwia. 128GB to mało na programy+system+dane do obróbki wideo itp. . Teraz mam dysk 300 GB więc nie musisz mi mówić ile się zmieści na 256 GB :]
    W przypadku obrobki filmow mowimy o nieco innej objetosci danych.
    Marcin "emgieb" Brzozowski
    Jest: kupa klamotow
    Moje fotki: TrekLens

Domyślnie

A ja raz jeszcze wkleję linka:
    http://www.tomshardware.com/reviews/...65,2389-7.html

i ponownie zapytam, skoro amd takie cudowne i różnice są minimalne a po podkręceniu znikają, dlaczego w PS 4x2,66 intela zjada na śniadanie 4x3,8 od amd? Bo jeśli mam za połowę kasy kupić procek, który będzie też o połowę mniej wydajny to równie dobrze mogę kupić tańszego intela.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta

i ponownie zapytam, skoro amd takie cudowne i różnice są minimalne a po podkręceniu znikają, dlaczego w PS 4x2,66 intela zjada na śniadanie 4x3,8 od amd? Bo jeśli mam za połowę kasy kupić procek, który będzie też o połowę mniej wydajny to równie dobrze mogę kupić tańszego intela.
    Po pierwsze Phenom II 965 kosztuje teraz ~729zł a i7 920 ~1239zł - ceny z proline ... więc z czym do ludu ? Po drugie od dawna wiadomo że Adobe "bzyka" się z Intel'em i PS chodzi na tym stosunkowo lepiej.

Bardziej miarodajny jest test w 3D Studio MAX ... teraz popatrz na cenę np. Core 2 Quad 9550 (~1119zł) , następnie Phenom II 955 (~659), który jest szybszy (!!!) ... i kto kogo zjada na śniadanie ?

Oczywiście jak ktoś TYLKO pracuje w np. CS4 to obecnie czterordzeniowy intel jest najlepszym wyborem ... do innych/uniwersalnych zastosowań już niespecjalnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Szkoda tylko że najtańsze sensowne dyski SSD (od 500 GB w górę) kosztują od 6700 zł. Wersje typu 40-160GB to taka "wersja demo" x-P
    Jeszcze musisz poczekać.
    Nawet posiadanie 2 hdd przyspiesza pracę, bo wykonując jakieś zadanie, jeden dysk nie musi robić odczytu i zapisu jednocześnie ( co oczywiście zmniejsza szybkość ). Jeden czyta, drugi zapisuje i wtedy jest już spory wzrost. SSD są świetne na system i wszędzie tam, gdzie nie potrzeba GB danych miejsca ( odczyt, zapis małych plików, czas dostępu ). Osobiście wywaliłbym te przestarzałą technologię, ale niestety filmy 720p/1080p swoje zajmują.

Cytat Zamieszczone przez kisio Zobacz posta

AMD zegara w zegar jest wolniejsze, ciągnie przy tym więcej prądu, przez co jest cieplej i głośniej. Z tym przyszłościowym życiem podstawki też bym się tak nie zachwycał. S.939 początkowo miało tylko 1-rdzeniowe procki, potem wystarczyło zrobić aktualizację biosu ( albo i nie ) i szło wpakować 2-rdzeniowego i się cieszyć. Po czasie się okazywało, że płyty nie były przygotowane na takie zagranie i padały.

Większość starszych płyt do których idzie "włożyć" tubana ( 6 rdzeni od amd ) może podobnie skończyć jak opisałem wyżej. To bydle potrzebuje potężnej sekcji zasilania 140W i więcej. A oc powoduje spory wzrost zapotrzebowania na prąd.

Na chwilę obecną najlepsza platforma to Intelowskie 1156. Kupić dobre mobo, używkę i7 860 można czasem wyrwać za śmieszne pieniądze na allegro.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów