Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: SB800 czy SB600

Domyślnie SB800 czy SB600

Witam!
    Przeszukałem troche ale nie znalazłem...mam pytanko co będzie lepszym rozwiązaniem zakup SB600 czy SB800 w sumie cena nie gra dużej roli no ale jeżeli wystarczy SB600 to zostanie kaski do jakiegoś szkiełka w przyszłości. Generalnie rzecz biorąc to zastosowanie na koncertach w klubach (nieraz jakiś plener) no i w nie dalekiej przyszłości śluby.

Domyślnie

cena nie gra dużej roli
    śluby
    SB 800 !
    D7200 | D50 | S 17-50 | N 18-70 DX | N 50 | S 70-200 |SB 600 |

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Władco dzięki aczkolwiek nie bardzo mi to rozjaśniło, im więcej opinii tym lepiej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hackermuz Zobacz posta
    Władco dzięki aczkolwiek nie bardzo mi to rozjaśniło, im więcej opinii tym lepiej
    Tekst pomiń. Nie ma tam nic ciekawego. Porównaj tabele i sam musisz zadecydować czy warto dopłacać za różnice.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Witam. Ja miałem ten sam dylemat tydzień temu . Kupiłem SB 800 za 1290 zł /Nowa /. Duża liczba szacunkowa , super wykonanie -Japan no i jest "fajnie mała" .Cosik w typie małego D80.Polecam .Ja jestem bardzo zadowolony.
    Ostatnio edytowane przez hasnik ; 13-01-2007 o 19:44

Domyślnie

Jeśli kasa nie gra roli, to zdecydowanie SB-800, nigdy nie wiadomo, do czego za chwilę będzie ci potrzebna, bo to tak jakbyś chciał wybierać między D70s a D80, wiadomo który jest lepszy, tylko kwestia, czy będzie ci to potrzebne, jednak zwykle się okazuje, że w miarę jedzenia apetyt rośnie. Ja niestety musiałem zdecydować się na 600, różnica między 800 była wtedy koło 400zł, ale z drugiej strony nie robię zdjęć w hali sportowej. Na razie nie wykorzystałem nawet możliwości 600. Decyzja należy do Ciebie.
    D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410

Miałe już SB600 i byłem zadowolony.Teraz mam SB800 i jestem bardzo zadowolony!!
    Jeśli kasa nie gra roli jak piszesz to zdecydowanie polecam jednak SB800.
    Wieksza liczba przewodnia,zasilanie dodatkowym(5) akumulatorem co pozwala na wykonanie wiekszej ilosci błysków na jednym kpl.aku.,solidniejsze wykonanie i jednak "trochę" większe mozliwości niz w SB600.
    Piszesz że bedziesz uzywał lampy przy fotografowaniu ślubow a więc jednak SB800.
    Polecam!

Domyślnie

A może jest jeszcze jakaś inna lampa którą możecie polecić? aparacik D50

Domyślnie

Metz 58 AF-1, prawda ALF?
    pozdrawiam
    Artur

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów