Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: gosia

Domyślnie gosia

pierwsze zetknięcie z portretem. troszkę z humorem... troszkę wymuszone bo zadane jako wykazanie się na podwyższenie oceny. proszę o krytykę i rady raczej nie zamierzam brnąć w jako taki portret ponieważ wolę pracować z większą grupą osób (np fot. ślubna)
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.

używany sprzęt to nikon d5000, tamron 17-50
    ciężkie warunki z prowizorycznymi tłami z koców, prześcieradeł, powłoczek... i lampa budowlana która dawała gorącą atmosferę

Domyślnie

warunki warunkami ale kolory na 4 są raczej z filmów Jona Romero ( ta seria żywe trupy) o reszcie się nie wypowiadam ale imcho nie powalają brak dopracowania
    3 ciekawy pomysł
    nikon d610 + mir 35 f 2 + sonnar 180 f 2,8 nikor 50 mm f 1,8 sb 600 nikor 35-105 f3,5-4,5

Domyślnie

no 4 celowo taka obróbka, jak zobaczyłam kadr w wizjerze od razu miałam pomysł na to zdjęcie no wiem, ze nie powalają, dlatego miło byłoby poczytać wytykanie błędów...

Domyślnie

1. rozmiary zdjęć - poczytaj regulamin.
    2. lampa budowlana to nie jest najszczęśliwsze oświetlenie, co zresztą widać
    3. kolory Ci padły zupełnie (patrz punkt 2)
    4. na 4 bym ze 3 metry góry uciachał
    5. na 3 jeszcze wiadać jakiś pomysł do dużego dopracowana
    6. natomiast 1 jest dla mnie jakimś nieporozumieniem (no chyba ze chodziło o taką stylizację na granicy mocnego kiczu)

Domyślnie

stylizacja na nie...
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

aktualnie nie stać mnie na nic lepszego niż taki zwykły halogen... 1 jest to bonus dla facetki która zadała mi to zadanie. ogólnie zarządzała sobie zrealizowania tematu kobiety na obrazach, a na fotografiach (tak jakby "żywe" reprodukcje obrazów) a, że mi ten temat nie pasował to olałam jej polecenia. ale żeby nie było jedno zrobiłam.
    dzieki za rady

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez clueless Zobacz posta
    pierwsze zetknięcie z portretem. troszkę z humorem... troszkę wymuszone bo zadane jako wykazanie się na podwyższenie oceny
    boję się zapytać z jakiej oceny na jaką...

raczej nie zamierzam brnąć w jako taki portret ponieważ wolę pracować z większą grupą osób (np fot. ślubna)
    no ku*wa, a fotografia ślubna to co? krajobraz? Jeśli to jest poziom części fotografów ślubnych w PL to zmierzamy w złym kierunku...
    Ostatnio edytowane przez kh29228 ; 07-06-2010 o 23:06
    Mamiya + Sony

Domyślnie

nie jestem w żadnej szkole foto tylko w zwykłym ogólniaku, przypomnij sobie jak sam zaczynałeś z fotografią, chyba nie było od razu pięknie, co?
    jeśli taki (***** z byle powodu) jest poziom polaków to tez zmierzamy w złym kierunku...
    może nie jestem jeszcze na tyle zorientowana w sprawach małżeństwa, ale ślubu chyba nie można zawrzeć w pojedynkę, prawda? jeśli się mylę, to mnie oświeć, o wielmożny. niektórzy traktują fot. ślubną głównie jako reportaż a nie zaćpane sztuczną obróbką i nienaturalnymi pozami badziewie... pozdro & poćwicz czytanie ze zrozumieniem- może wróć do szkoły, tam podobno uczą też kultury

Domyślnie

Proponuję więcej zrozumienie i samokrytyki dla "clueless". Wyjść w miasto z aparatem i zabrać się do pracy Pozdrawiam.

Domyślnie

nie jestem w żadnej szkole foto tylko w zwykłym ogólniaku
    co ma piernik do wiatraka, w jakiej jesteś szkole. Sama pisałaś, że te zdjęcia robiłaś na podwyższenie oceny... z jakiego przedmiotu? Z WF-u?

przypomnij sobie jak sam zaczynałeś z fotografią, chyba nie było od razu pięknie, co?
    no na pewno nie cechował mnie taki totalny brak samokrytyki, jak ma to miejsce w Twoim przypadku

może nie jestem jeszcze na tyle zorientowana w sprawach małżeństwa, ale ślubu chyba nie można zawrzeć w pojedynkę, prawda? jeśli się mylę, to mnie oświeć, o wielmożny. niektórzy traktują fot. ślubną głównie jako reportaż a nie zaćpane sztuczną obróbką i nienaturalnymi pozami badziewie...
    nie trzeba być zorientowanym w sprawie małżeństwa, by zdawać sobie sprawę, że fotografia ślubna to także fotografia portretowa. Skoro dla Ciebie taki rodzaj fotografii to "zaćpane sztuczną obróbką i nienaturalnymi pozami badziewie" to już Twoja sprawa. Ale patrząc na Twoje zdjęcia, daleko Ci jeszcze do prezentowania dobrego poziomu także w klasycznym reportażu.

a, jeszcze jedno, skoro chodzisz do ogólniaka, to powinnaś wiedzieć, że użyte przez Ciebie słowo "wielmożny" jest w tym kontekście użyte bez sensu, więc zamiast sugerować mi naukę czytania ze zrozumieniem, sugeruję w Twoim przypadku zacząć od pisania z sensem.
    Mamiya + Sony

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów