Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: gorka solo....

Domyślnie gorka solo....

jak mowilem tak zrobilem......nie wiem tylko czy nie pojechalem za bardzo z obrobka....50/50 celowe....

Domyślnie

Moje male "widzimisie": zastosuj obrobke z panoramy, ktora wczesniej prezentowales, a ta fotografia bedzie MEGA!
    Ta tez jest bdb, ale tam mi sie bardziej podobala wlasnie... obrobka.
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

Ewentualnie obróbkę z tutoriala od Grydzinsky`ego (chyba tak sie piszę nick owego usera) - gdzieś widziałem tutek o "cukierkowej forografii" w jego wykonaniu
    Ewentualnie dodać trochę kontrastu na góry

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek-GL Zobacz posta
    Ewentualnie obróbkę z tutoriala od Grydzinsky`ego (chyba tak sie piszę nick owego usera) - gdzieś widziałem tutek o "cukierkowej forografii" w jego wykonaniu
    Ewentualnie dodać trochę kontrastu na góry
    Piekna teoria....mmmmmm
    ...........a Tutek Dawida to przerobilem juz rok temu......i uwierz mi sa duzo skuteczniejsze metody obrobki

Zbanowany
    Miasto
    Dolnyśląsk

Domyślnie

Nie śmiej się ze mnie

Nie znam za dobrze metod obróbki bo raczkuje w tym temacie i to raczej opierając się na swoich domysłach + jakaś książka o obróce Kelby`ego która przyznam, że niekiedy wywołuje liczne "artefakty" więc sam autor chyba trochę niekumaty
    Chętnie sprawdziłbym ciekawe sposoby na cukierkowe (bez przesadyzmu) krajobrazy

A góry wyglądają tutaj jakby były po prostu wyprane z kolorów (zwłaszcza zieleń)
    Jako odbiorca mówię co myślę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek-GL Zobacz posta
    Nie śmiej się ze mnie

Nie znam za dobrze metod obróbki bo raczkuje w tym temacie i to raczej opierając się na swoich domysłach + jakaś książka o obróce Kelby`ego która przyznam, że niekiedy wywołuje liczne "artefakty" więc sam autor chyba trochę niekumaty
    Chętnie sprawdziłbym ciekawe sposoby na cukierkowe (bez przesadyzmu) krajobrazy

A góry wyglądają tutaj jakby były po prostu wyprane z kolorów (zwłaszcza zieleń)
    Jako odbiorca mówię co myślę
    Masz prawo, co do wyprania z kolorow.....coz widze to inaczej.
    Jezeli masz Nikona polecam Capture NX do obrobki NEFow

Domyślnie

Cały kadr trąci nietrafionym balansem bieli i zażółceniem. Gdyby nie kontrast z wypranym błękitem nieba zdjęcie pod każdym innym względem by poległo (moim skromnym zdaniem). Wydaje mi się również, że chmury mają miejscami nienaturalnie różowy odcień, który nie ma odzwierciedlenia w odbiciu w wodzie.
    Jeśli pozwolisz - moja skromna propozycja (ramkę sobie darowałem):

Ostatnio edytowane przez Sławomirowski ; 07-06-2010 o 18:04

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławomirowski Zobacz posta
    Cały kadr trąci nietrafionym balansem bieli i zażółceniem. Gdyby nie kontrast z wypranym błękitem nieba zdjęcie pod każdym innym względem by poległo (moim skromnym zdaniem). Wydaje mi się również, że chmury mają miejscami nienaturalnie różowy odcień, który nie ma odzwierciedlenia w odbiciu w wodzie.
    Rozu nie wiedze....moze jestem inny Balans bieli raczej trafiony nie jest co widac po niebie (to jest robione po wschodzie slonca 30 min po tym niebo juz bylo normalne)....."wyprany kolor nieba" chmmmm bijesz do tego ze skomentowalem twoj granat??

Jezeli blekit tutaj jest dla Ciebie wyprany to tlumaczy twoj granat.......masz rozjechane kolory na swoim monitorze
    Co do twojej propozycji to pozostawie to bez komentarza........zrob cos z kolorami twojego monitora!
    Poza tym u mnie widac ze tam bylo slonce a u Ciebie zdecydowanie zgaslo!
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 07-06-2010 o 18:07

Domyślnie

Główny motyw i odbicie, coś nie zagrało, jakby zbyt mocno wyciągnięte cienie, taki lekki szum na odbiciu. Widok super bym powalczył jeszcze, a potrafisz podać pracę pięknie zrobioną.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek_d Zobacz posta
    Główny motyw i odbicie, coś nie zagrało, jakby zbyt mocno wyciągnięte cienie, taki lekki szum na odbiciu. Widok super bym powalczył jeszcze, a potrafisz podać pracę pięknie zrobioną.
    Szum to moja wina a raczej lenistwo.......ISO 800 i z reki, bo wtedy jeszcze dosc ciemno bylo.....stad kolory chmur takie i swiatlo na gorce

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów