Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Gosia

Domyślnie Gosia

Witam, chciałbym zaprezentować kilka fotek, czekam na opinie zarówno te dobre jak i te złe

1.

2.

3.

D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety
    www.rafalwisniewski.com.pl

Domyślnie

bardzo fajne zdjęcia, ale czy przy 3 nie trzeba by uciąć kilkanaście pikseli z lewej strony, albo mi się wydaje albo widać tam już coś co nie jest tłem.

Domyślnie

obrobka cery konieczna! nie żebym był jakiś maniak i natury nie lubię, ale czasami trzeba Swoją drogą 1 i 2 bardzo przyjemne światło, czego to zasługa ? (poza zasługą autora oczywiście)
    P35 | Zeiss ICON | Psix | D700 | S5 Pro | SZKŁA | LAMPY | OKO
    www.vapstudio.net

Domyślnie

co do 3 zdjęcia to dawidst22 ma rację, nie wiem jak to wyszło, że nie zauważyłem tego wcześniej

jeżeli chodzi o światło to zasługa 2 rzeczy: blendy która skierowała światełko w stronę modelki, a druga sprawa to ustawienie balansu bieli na chmurkę, co pozwoliło ocieplić mi zdjęcie (dotyczy zdjęcia nr. 1 i 2, fotka nr.3 to już światło studyjne)

cieszę się, że podobają się moje zdjęcia
    D800 | D60 + Grip | N18-55VR | N70-300VR | N28/1.8 | N35/1.8 | N85/1.8 | N24-70/2.8 | SB-900 | + gadżety

Domyślnie

Najlepsza dwójka, za światłocień i budowanie nastroju. Ogólnie cera do poprawy, pachy to nienajatrakcyjniejszy widok, a skoki w studio bez otoczki emocjonalnej odbieram czysto testowo/technicznie. Ogólnie ciężko coś więcej po tych zdjęciach powiedzieć, ale słoneczny, gorący, duszny klimat, jeżeli chcesz go utrzymać, może posłużyć za wizytówkę stylu fotografa. Przy konsekwencji oczywiście i chęci takiego szufladkowania się. Zdjęcia generalnie poprawne, bez większych błędów, które byłyby oczywiste, a nie częścią zamysłu.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dwójka bardzo ciekawa, lubię światła i cienie. Komentarz MOsada strasznie belferski. Niektórzy to lubią, ja nie.

Domyślnie

A to z warsztatów ... ? (Oo) Masz może namiary na modelkę na MM ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    A to z warsztatów ... ? (Oo) Masz może namiary na modelkę na MM ?

Namiarów nie mam ale napisz do Piotra Murawskiego na adres [email protected] i jego zapytaj, on na pewno ma jakiś kontakt z nią.

Oszczędny w słowach Awatar Muhozol
    Miasto
    Killarney, ROI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    a skoki w studio bez otoczki emocjonalnej odbieram czysto testowo/technicznie
    czy ta Pani aby nie klęczy na suknie? Dla mnie za ciepło ale kadrowo może być.

Domyślnie

Rzeczywiście widać trochę podłoża po uważnej obserwacji. Ale jeżeli już chcemy pokazać klęczącą postać, to w tym wypadku warto zadbać może o cień na podłodze, bo inaczej rodzą się właśnie takie intepretacje jak moja wcześniej. Jak widać samo użycie ciemnego matowego tła jest w tym przypadku problemem. Klękanie to dość ryzykowny temat na zdjęcia, stąd być może podświadomie widziałem to jako skok.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów