Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Art Erie Zobacz posta
    Prototyp w budowie, jak tylko skończę zapraszam na testy
    Daleko od drogi przelotowej?
    Krzysztof Paszkiewicz

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Domki po prawej stronie Jednak testy planuję zrobić we Wrocławiu w jakieś niedzielne popołudnie (zależy mi na frekwencji ).

Domyślnie

Jacku to nie jest uproszczenie, a świadomy wybór konstruktorów CLS. Wybrano podczerwień (jako fragment spektrum emitowanego przez lampę) ze względu na to, że znajduje się poza widmem rejestrowanym przez matrycę ( w sensie, że nie ma wpływu na zdjęcie). .
    To nie ma żadnego znaczenia w przypadku gdy sterownikami są lampa wbudowana, Sb800, Sb900. Czyli w 99,99% przypadków.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-06-2010 o 10:13
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    To nie ma żadnego znaczenia w przypadku gdy sterownikami są lampa wbudowana, Sb800, Sb900. Czyli w 99,99% przypadków.
    Tak oczywiście, jedynym wyjątkiem są sytuacje wymagające zastosowania SG-3 IR.

Domyślnie

Bądź Su800. Popularność tych urządzeń jest malutka. Ja nie mam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Bądź Su800. Popularność tych urządzeń jest malutka. Ja nie mam.
    Z tego co napisał ktoś na forum, to SU 800 ma w sobie wbudowany mały flash, przesłonięty filtrem podobnym do SG-3 IR.
    Gdyby nie cena tego sterownika, chętnie bym go zakupił do przerobienia na radiówkę. Jedyny jego atut to ergonomia przy sterowaniu CLS'em, choć nie miałem jeszcze w rękach SB 900 Jednak gdbyby SU 800 kosztowało w granicach 400-500zł, to chętnie bym go kupił w celu dostosowania do rfCLS
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-06-2010 o 14:28 Powód: orto.

Domyślnie

Z tego co napisał ktoś na forum, to SU 800 ma w sobie wbudowany mały flasch, przesłonięty filtrem podobnym do SG-3 IR.
    Tak. Sygnał sterownika musi byc mocny, by miał sensowny zasięg. Jakas dioda IR nie dałaby spodziewanego efektu.

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto

Domyślnie

Tak. Sygnał sterownika musi byc mocny, by miał sensowny zasięg. Jakas dioda IR nie dałaby spodziewanego efektu.
    Diody IR mają naprawdę duży zasięg, zwłaszcza w impulsie (nawet kilkadziesiątmetrów i to w przypadku diód małej mocy ).
    Tu chodzi chyba o zapotrzebowanie na energię, ale nie zgłębiałem tematu z tej strony

Domyślnie

Ale przecudowny Offtop

Chyba napiszę do Jacek_Z PM-kę, żeby przeniósł wątek w odpowiedni dział
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Temat wątku juz dawno wyjaśniony, więc tak sobie możemy pogadac

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów