Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Photoshop CS5 key

Witam,

Chciałem zapytać bardziej obytych z programem o jedną rzecz.
    Kupiłem, zainstalowałem i zarejestrowałem wspomnianą w tytule wersję Photoshopa.

Następnego dnia żonę odwiedziła znajoma z synem, który delikatnie mówiąc wpycha gały tam gdzie nie trzeba, żeby nie powiedzieć, że kradziej z niego i mam poważne obawy, że mógł odpisać sobie klucz aktywacyjny.

I tu powstaje w mojej głowie pytanie: czy licencjodawca będzie wiedział, że mój PS był zarejestrowany wcześniej i nie stracę licencji jak nawet koleś pobierze z sieci pirata i użyje mojego klucza?

Jeżeli tak to olewam i niech się pasie a jak nie to muszę spróbować jakoś wybadać dziada a nie będzie to łatwe, bo z braku niezbitych dowodów sprawa delikatna.
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Masz oryginalny nośnik, dowód zakupu, więc niech sobie rejestruje na zdrowie - jak dupną Ciebie, to nic Ci nie zrobią, jak pójdą do niego, to cała przyjemność po Twojej stronie

Domyślnie

Klucz, nosnik, pudelko czy makulatura nie ma nic do rzeczy. Liczy sie zakupiona licencja (potwierdzona dowodem zakupu). Coraz wiecej firm proponuje sciagniecie programu z neta, a klucz + rachunek przysylaja poczta, a czesto emailem. Tak jest np. w przypadku Eseta. Wiadomo, mniejsze koszta, no i cena mniejsza.

Domyślnie

To o czym piszecie Panowie nie podlega oczywiście dyskusji, bo faktura i klucz są po mojej stronie ale mimo niedoprecyzowania w poprzednim poście myślałem raczej o czymś w stylu: wyskakujący komunikat o treści

"Padłeś ofiarą piractwa i do czasu wyjaśnienia sprawy nie możesz używać programu."
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory_21 Zobacz posta
    Kupiłem, zainstalowałem i zarejestrowałem wspomnianą w tytule wersję Photoshopa.
    jeżeli zarejestrowałeś, to nie ma szans, żeby ktoś inny na Twój klucz ponownie zarejestrował. Przerabiałem to z Elementami 6. Oddałem koledze i nie mógł zarejestrować na siebie. Dzwoniłem do Adobe. Żeby zrezygnować z rejestracji musiałem wypełnić specjalne pismo i podać, na kogo sceduję prawa.

Domyślnie

Jak masz założone konto w Adobe PL to się zaloguj i sprawdź. Powinni wiedzieć. U mnie po zainstalowaniu (co prawda wersji upgrade), jak się zalogowałem to już figurował na moim koncie. Zresztą chyba rejestracja wymaga założenia konta.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    jeżeli zarejestrowałeś, to nie ma szans, żeby ktoś inny na Twój klucz ponownie zarejestrował...
    Możesz aktywować adobiego na dwóch kompach.
    Edit:
    Gregory_21 - jeśli masz np. zainstalowany program na stacjonarnym, a masz jeszcze laptopa, to zainstaluj jeszcze na laptopie, aktywuj i już nikt inny nie aktywuje tego seriala.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 28-05-2010 o 20:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samek Zobacz posta
    Możesz aktywować adobiego na dwóch kompach.
    to dlaczego kolega nie mógł zarejestrować?

PS a czy przypadkiem podczas aktywacji nie podajesz swoich danych? I na inną osobę się nie da.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    to dlaczego kolega nie mógł zarejestrować?

PS a czy przypadkiem podczas aktywacji nie podajesz swoich danych? I na inną osobę się nie da.
    Ja tam nigdzie swoich danych nie podawałem. Od CS1 jadę updatami - przy czym CS jeszcze dawał się mnożyć w instalacji - od CS2 jest aktywacja tylko na dwóch stanowiskach (nie mylić z zgodą na równorzędną pracę na tych 2 stanowiskach). Kupuję na fakturę i instaluję na stacjonarnym i laptopie. Gdy uruchamiasz po raz pierwszy musisz aktywować (net) lub masz tylko miesiąc działania.

Edit:
    Chyba, że przy CS5 coś się zmieniło. Bo się zatrzymałem na CS4 i CS5 chyba przeskoczę. Nie bardzo widzę powód by go kupować.
    Ostatnio edytowane przez samek ; 28-05-2010 o 21:08

Domyślnie

U mnie, jak pisałem wcześniej, podczas instalacji kazał założyć konto lub zalogować się do posiadanego konta (upgrade).
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów