Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Mi-24D

Domyślnie Mi-24D

Jest coś takiego w sowieckim sprzęcie wojskowym który powoduje że ciarki przechodzą człowiekowi po plecach.

D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

bombel
    Gość

Domyślnie

Że tak powiem adekwatnie: bombowe zdjęcie!!!

A ciarki przechodzą mnie raczej na myśl, że całym życiem zawodowym inżynierów od broni, a potem fabrykantów - jest myślenie, jak taniej, efektywniej i skuteczniej zabić, okaleczyć, czy jakkolwiek inaczej krwawo wyeliminować możliwie dużo ludzi, którzy akurat są po przeciwnej stronie w tym momencie.

Ale zdjęcia i tak jest świetne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Że tak powiem adekwatnie: bombowe zdjęcie!!!

A ciarki przechodzą mnie raczej na myśl, że całym życiem zawodowym inżynierów od broni, a potem fabrykantów - jest myślenie, jak taniej, efektywniej i skuteczniej zabić, okaleczyć, czy jakkolwiek inaczej krwawo wyeliminować możliwie dużo ludzi, którzy akurat są po przeciwnej stronie w tym momencie.

Ale zdjęcia i tak jest świetne.

dorzucam kolejne ...

MiG'i

i mała zgrabna Agatka

D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

te kolory i klimat mnie pochłoneły podoba mi sie bardzo
    emeryt

Domyślnie

Super!KJO, gdzie ty te zabytki wyszukałeś?

Domyślnie

Świetne. Doskonale pasuje obróbka.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Domyślnie

Jak na mnie to trochę za ciasno, szczególnie dwie pierwsze fotki (ucięty kawałek "skrzydła" po lewej i czubek miga, też po lewej), ale zdjęcia mają ekstra klimat, dodatkowo obróbka bardzo mi się podoba.

Mógłbyś w skrócie opisać jak obrabiałeś dwójkę? Albo chociaż pokazać oryginał?
    Byłoby ekstra ;]

adrian.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dyziek Zobacz posta
    Super!KJO, gdzie ty te zabytki wyszukałeś?

Oddział muzeum WP w Warszawie na powsińskiej

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Jak na mnie to trochę za ciasno, szczególnie dwie pierwsze fotki (ucięty kawałek "skrzydła" po lewej i czubek miga, też po lewej), ale zdjęcia mają ekstra klimat, dodatkowo obróbka bardzo mi się podoba.

Mógłbyś w skrócie opisać jak obrabiałeś dwójkę? Albo chociaż pokazać oryginał?
    Byłoby ekstra ;]

adrian.
    no niestety szerzej się nie dało bo za dużo "niepożądanych przedmiotów" wchodziłoby w kadr. Co do obróbki to kilka zdjeć z różnymi przysłonami połączone w photoshopie, oczywiście standardowa obróbka z kontrastami itp. I to w zasadzie tyle

pozdrawiam

Domyślnie

świetne
    szczególnie Mi 24
    naprawde groźnie wyglądają, a on sam nadal jest bardzo groźną bronią... na dwójce dałbym jecnak ciut wężej żeby było widać choć trochę kadłuba, ale nadal przy dyfuzorze wlotowym panującym w kadrze...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie

Mi 24 extra
    Świetny klimat zdjęć.
    |N70s| N-50 1,8| N- 18-70 DX| N - 70-300 G VR| Raynox DCR-250 | Kenko Ex. Tube N/AF |

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów