Close

Strona 129 z 371 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 3702

Domyślnie

Co do ceny się nie zgodzę, tyle samo kosztuje analogiczna stacja robocza della precision bo sprawdzałem wczoraj. Mam pytanko, macosx ma jakieś natywne aplikacje do odpalania windy w okienku? Ja używam virtualboxa na linuksie najczęściej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sputnik_Wwa Zobacz posta
    Co do ceny się nie zgodzę, tyle samo kosztuje analogiczna stacja robocza della precision bo sprawdzałem wczoraj. Mam pytanko, macosx ma jakieś natywne aplikacje do odpalania windy w okienku? Ja używam virtualboxa na linuksie najczęściej.
    virtualbox jest dostępny na OSX również, działa bardzo ładnie.
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Domyślnie

Że jest to wiem ale zastanawiałem się czy czegoś innego jeszcze ktoś używa. Dla mnie to wygodne bo mam kilka wirtualnych maszyn które mogę sobie przenieść a są mi niezbędne dla starych przeglądarek do testowania stron

Domyślnie

Pisałem o składaniu. Stacje o podobnej konfiguracji HP czy DELL faktycznie bardziej się opłaca niż klepać samemu.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Byłem dziś w ispot w galerii mokotów bo okazało się że mają maca pro, wgrany był trial CS5 i jak się tak pobawiłem to śmiga aż miło Nawet jeżeli windowsowy odpowiednik działa równie szybko to podoba mi się idea działania MAC OS. Wszystko pod ręką... mam sentyment do systemów unixowych, może dlatego Z całą pewnością nie marudziłbym pracując na co dzień na czymś takim

Domyślnie

Nawet jeżeli windowsowy odpowiednik działa równie szybko
    Jakie "nawet"? Dziala szybciej...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Czy szybciej? Nie zauważyłem tego. Kolega ma dość mocną stacjonarkę, u niego pracowałem jakiś czas i nie zarejestrowałem by tamten mac był wolniejszy. Ze stoperem nad kompem nie stoję ;P subiektywne odczucia

Domyślnie

Czy szybciej? Nie zauważyłem tego. Kolega ma dość mocną stacjonarkę, u niego pracowałem jakiś czas i nie zarejestrowałem by tamten mac był wolniejszy. Ze stoperem nad kompem nie stoję ;P
    No to jak chcesz porownywac predkosc kompow? Liczysz na to, ze Mac Pro bedzie szybszy od PC (lub odwrotnie) o cale setki procent, zebys mogl to zauwazyc? Nie raz z nudow robilem testy -- zarowno Shopa jak i NC NX. Moj blaszak wartosci 1/3 Maca Pro jest szybszy od niego o kilkadziesiat procent.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Wiesz to doczego mi potrzebne są te xeony w kompie to nie photoshop Za tą samą kasę mogę mieć della stację roboczą o porównywalnych parametrach i z windows 7. Powiem inaczej, szukam środowiska które dla mnie jest wygodniejsze, tu wygrywa MAC, mnie nie przeszkadza to że PS się dłużej odpala o kilka sekund, dopóki mi się nie zawiesza, nie przycina i robi to co chce to nie marudzę kompletnie. Na moim lapku drażni mnie to że jak coś robię ze zdjęciem dużym to mi potrafi poklatkować albo się przywiesić na chwilę, mimo że parametry to kompiszcze ma dość dobre i pracuję na nim na co dzień bez marudzenia większego to potrzebuję stacji roboczej do innych rzeczy też. Na tym MACu dziś z godzinę sobie pracowałem na swoich plikach i wszystko chodziło mi bardzo sympatycznie i zgodnie z oczekiwaniami, stąd pozytywne odczucia. Wierz mi stig, że jakby mi pakiet adobe cały działał bez gadania to bym siedział na linuksie bo to mój ukochany OS w każdym wydaniu

Domyślnie

mnie nie przeszkadza to że PS się dłużej odpala o kilka sekund
    Tu nie chodzi o uruchamianie sie, tylko o prace. Pisze to z perspektywy i doswiadczenia czlowieka, ktory dziennie przewala przez Shopa czu InDesgina sporo gigabajtow. Uwierz, ze gdyby cos mi jeczalo, wieszalo sie, przycinalo, to bym tego nie zniosl. Pracuje czesto po 12 a czasami i 16 godzin na dobe przy tej maszynie. W ciagu godziny potrafie na zmiane grzebac w kilku projektach, typu banery reklamowe, plakaty B1, czy np. album 200 stron (vide "odloty hesji"). Maszyna chodzi bez zajakniecia przez cale tygodnie bez wylaczania (na noc jedynie hibernacja).

Na moim lapku drażni mnie to że jak coś robię ze zdjęciem dużym to mi potrafi poklatkować albo się przywiesić na chwilę, mimo że parametry to kompiszcze ma dość dobre i pracuję na nim na co dzień bez marudzenia większego to potrzebuję stacji roboczej do innych rzeczy też.
    Boze -- widzisz i nie grzmisz... Skoro porownujesz laptopa -- czyli maszynke biurowa, do stacji graficznej, to o czym tu w ogole gadac? Wez nie narzekaj na zabawke, tylko kup sobie normalny komputer, z dwoma, trzema wydajnymi dyskami 7200, 4-6-8 GB szybkiego RAMu, porzadna plyta i procesor do pracy, a nie jakies energoszczedne gowno, ktore masz w laptopie.
    www.SALDAT.pl

Strona 129 z 371 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131139179229 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów