Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: D3 i migawka

conik
    Gość

Domyślnie

zbyt skomplikowany sprzet
    za duzo tu zmiennych zeby gdybac

MariuszF
    Gość

Domyślnie

Wiekszosc moich znajomych pracujacych zawodowo na Canonach - 20D, 30D, 40D, 5D, 1DII itp. wymienila juz migawki, czasami lacznie ze spustem. Pad migawki/spustu nastepowal w okolicach gwarantowanego przez producenta przebiegu. Wymiana z tego co pamietam w kazdym przypadku byla gratis. Nie mam zbyt wielu znajomych pracujacych na Nikonach. Pamietam tylko, ze byly problemy z migawka w modelach D70. W moim D700 sugerowano w serwisie, gdy aparat znalazl sie tam z powodu odpadajacych gum, ze tez trzeba cos wymienic (odplatnie), bo migawka nie spelnia norm. Nie zgodzilem sie na wymiane - aparat smiga do dzisiaj majac juz ponad 140000 zdjec na liczniku.

Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

conik
    Gość

Domyślnie

no i?
    w kazdej chwili moge wygrzebac setki watkow dotyczacych migawki w nikonach
    widze ze zamienia sie watek w wojenke systemowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    no i?
    w kazdej chwili moge wygrzebac setki watkow dotyczacych migawki w nikonach
    widze ze zamienia sie watek w wojenke systemowa
    Nie chodzi o wojny systemowe. Koledzy chcieli Ci tylko pokazać, że nie należy gloryfikować któregoś z systemów. Każdy jest dobry, bo jest ... inny
    Pozdr.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Ja np chcialbym miec taka pewnosc ze jak mi migawka zdechnie to odsylam puche i mi migawke za free wymieniaja. I tlucze kolejne 300K zdjec wiedzac ze przez ten czas nie bede musial wylozyc 1K na nowa migawke

A czy to nikon czy canon to mi to rybka, ma robic zdjecia
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-05-2010 o 18:31 Powód: pis.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

conik
    Gość

Domyślnie

mancini wlasnie chcialem napisac....generalnie czy canon czy nikon....bez znaczenia....pracowalem na N teraz na C ni ewykluczam w przyszlosci jakichs innych ruchow wiec akurat kto jak kto ale ja na pewno zadnego gloryfikowac ni emam zamiaru

Domyślnie

Wracając jeszcze do meritum wątku, mogę powiedzieć, że mi migawka w d3 padła po 110 tyś
    Na całe szczęście nie cały MIESIĄC przed końcem gwarancji. Wymienili za free, ale pytałem czy jak by to było po gwarancji czy wymieniają w takiej puszce migawkę za free jeżeli pucha nawet 150 tyś klapnięć nie ma, odpowiedzieli, że nie ma na migawkę osobnej gwarancji i trzeba by było zapłacić
    Swoją drogą trochę żenada, że w takim body tak szybko migawka padła (a chwalą się 300 000 cykli), widocznie kiepski egzemplarz dostałem... w d70 mam 200 tyś zdjęć i ciągle działa. pzdr

Domyślnie

żenada to mało powiedziane. równie dobrze mogliby się chwalić trwałością migawki rzędu miliona, tylko co mi po tym skoro obowiązuje ona tylko podczas 12 miesięcznej gwarancji... a kto w rok czy dwa robi 300.000 klatek... kpina jakaś.
    Naprawdę zaczynam doceniać serwis Canona...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Faktycznie kiepska sprawa z tym serwisem nikona... nawet nie wiedziałem, że Canon ma taką opcję, a Nikon nie...
    | N

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów