Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: D3 i migawka

Domyślnie D3 i migawka

hej,

Mam pytanko i może ktoś zna odpowiedź. Nikon gwarantuje poprawne działanie migawki w d3 na 150tys cykli.
    Co jest gdy migawka padnie wcześniej - pech czy naprawiane jest na koszt producenta mimo, że gwarancja 12mczna minęła ?

Domyślnie

A gdzie jest napisane, że Nikon gwarantuje ?? Ja wiem tylko , że nikon testuje wytrzymałość migawki w D3 na 300 tysięcy przebiegu . Ale chyba nie gwarantuje - takie rzeczy to tylko w Canonie .
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artko Zobacz posta
    A gdzie jest napisane, że Nikon gwarantuje ?? Ja wiem tylko , że nikon testuje wytrzymałość migawki w D3 na 300 tysięcy przebiegu . Ale chyba nie gwarantuje - takie rzeczy to tylko w Canonie .
    za Nikon.pl "Bardzo dokładna, trwała migawka wykonana z kompozytu z włókien kewlarowych i węglowych: standardowa wytrzymałość to 300 tys. cykli" - http://nikon.pl/pl_PL/products/produ...ery=l3&ID=1435

Domyślnie

Ok. zgadza się wszystko, ale Nikon nie daje gwarancji na przebieg migawki - dlaczego nie wiem, po prostu nie daje . Informuje tylko o jej szacowanej wytrzymałości - zresztą wiadomo jak to jest jedna padnie po 15 tysiącach a inna wytrzyma dwa razy tyle co gwarantowany przebieg( nawet kiedyś widziałem jakieś rosyjskie forum na którym wpisywali się użytkownicy ile tysięcy wytrzymała migawka - jak sobie przypomnę gdzie to było - podlinkuje ) .
    Ostatnio edytowane przez artko ; 19-05-2010 o 12:37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artko Zobacz posta
    Ok. zgadza się wszystko, ale Nikon nie daje gwarancji na przebieg migawki - dlaczego nie wiem, po prostu nie daje . Informuje tylko o jej szacowanej wytrzymałości - zresztą wiadomo jak to jest jedna padnie po 15 tysiącach a inna wytrzyma dwa razy tyle co gwarantowany przebieg( nawet kiedyś widziałem jakieś rosyjskie forum na którym wpisywali się użytkownicy ile tysięcy wytrzymała migawka - jak sobie przypomnę gdzie to było - podlinkuje ) .
    Nie słychałem, aby któryś z producentów dawał takową.
    Pozdr
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tzk Zobacz posta
    za Nikon.pl "Bardzo dokładna, trwała migawka wykonana z kompozytu z włókien kewlarowych i węglowych: standardowa wytrzymałość to 300 tys. cykli" - http://nikon.pl/pl_PL/products/produ...ery=l3&ID=1435

Jest to informacja handlowa na temat oferowanego produktu więc w przypadku padu migawki należy stosować procedurę "niezgodności produktu z opisem". Jak wiemy dotyczy to tylko klientów indywidualnych.
    Gwarancji na przebieg migawki Nikon nie udziela.

Łukasz
    [F100] [D3]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pacyf Zobacz posta
    Jest to informacja handlowa na temat oferowanego produktu więc w przypadku padu migawki należy stosować procedurę "niezgodności produktu z opisem".
    Nie do końca. Zwróć uwagę na: "standardowa wytrzymałość" co nie znaczy ze zawsze. Zresztą "niezgodność produktu" to nie gwarancja ale to dyskusja na inny wątek.

conik
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    Nie słychałem, aby któryś z producentów dawał takową.
    Pozdr

owszem daje....np canon
    wymienialem w 1ds po gwarancji aparatu a przy niskim przebiegu
    gratis milo szybko i przyjemnie w ramach gwarantowanych przez producenta 300.000

Domyślnie

A no właśnie kolega conik potwierdza jako właściciel, że Canon daje - zresztą z tego co wiem to i w "piątkach", nie tylko w "jedynkach" wymieniają, jednak firma dbająca o wizerunek w oczach klienta potrafi się postarać - niestety nie każda .

Domyślnie

To ciekawe, bo zadalem sobie trudu i zadzwonilem na Zytnia. Pan z serwisu nie potwierdzil tych "wiesci".
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów