hej,
Mam pytanko i może ktoś zna odpowiedź. Nikon gwarantuje poprawne działanie migawki w d3 na 150tys cykli.
Co jest gdy migawka padnie wcześniej - pech czy naprawiane jest na koszt producenta mimo, że gwarancja 12mczna minęła ?
Szukaj
hej,
Mam pytanko i może ktoś zna odpowiedź. Nikon gwarantuje poprawne działanie migawki w d3 na 150tys cykli.
Co jest gdy migawka padnie wcześniej - pech czy naprawiane jest na koszt producenta mimo, że gwarancja 12mczna minęła ?
A gdzie jest napisane, że Nikon gwarantuje ?? Ja wiem tylko , że nikon testuje wytrzymałość migawki w D3 na 300 tysięcy przebiegu . Ale chyba nie gwarantuje - takie rzeczy to tylko w Canonie.
N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900
za Nikon.pl "Bardzo dokładna, trwała migawka wykonana z kompozytu z włókien kewlarowych i węglowych: standardowa wytrzymałość to 300 tys. cykli" - http://nikon.pl/pl_PL/products/produ...ery=l3&ID=1435
Ok. zgadza się wszystko, ale Nikon nie daje gwarancji na przebieg migawki - dlaczego nie wiem, po prostu nie daje . Informuje tylko o jej szacowanej wytrzymałości - zresztą wiadomo jak to jest jedna padnie po 15 tysiącach a inna wytrzyma dwa razy tyle co gwarantowany przebieg( nawet kiedyś widziałem jakieś rosyjskie forum na którym wpisywali się użytkownicy ile tysięcy wytrzymała migawka - jak sobie przypomnę gdzie to było - podlinkuje ) .
Ostatnio edytowane przez artko ; 19-05-2010 o 12:37
A no właśnie kolega conik potwierdza jako właściciel, że Canon daje - zresztą z tego co wiem to i w "piątkach", nie tylko w "jedynkach" wymieniają, jednak firma dbająca o wizerunek w oczach klienta potrafi się postarać - niestety nie każda .
To ciekawe, bo zadalem sobie trudu i zadzwonilem na Zytnia. Pan z serwisu nie potwierdzil tych "wiesci".
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Skontaktuj się z nami