Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Wątek: D3 i migawka

conik
    Gość

Domyślnie

Jak wspomnialem gosc oddawal przy mnie 5d po gwarancji na wymiane migawki i problemu nie robili
    Nie wiem natomiast ile kosztuje wymiana migawki w 5d po tych 100tys ale nowa migawka do 1dsIII to koszt ok 1200zl z wymiana wiec tragicznie nie jest bo pewnie mniej

Domyślnie

Oj przyznam, że nie wiedziałem, iż piątki łapią się na ten program wymiany migawki po gwarancji... 5d II ma bodajże już 150.000 cykli.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Jednak na Żytniej można
    Co prawda rozmawiamy tu o "mercedesach" Canona ale powiem że kumplowi (przed świętami wielkanocnymi) padła matryca w Canonie A95. Pamiętacie tem kompakcik? Lekko leciwy Zadzwoniłem a Pan poinformował mnie o tym że jednak musi zobaczyć... - nie sugerował ale poprosił o podesłanie - "zobaczymy, wycenimy". Po UWAGA 4 dniach od wysyłki kurier puka do drzwi!!! Paczka z Żytniej!?! Kwituję odbieram - wymiana matrycy za free!!! Można???
    No do tematu migawki z 1 ma się nijak... ale też mogli jakąś kaskę szrpnąć bo to już ze 4 latka po gwarancji a tu tak normalnie do tego podeszli... To nie pierwsza taka niespodzianka z serwisem na Żytniej. Jak pracowałem z sklepie foto to z Canonem i Olympusem nigdy nie było problemu z serwisem a rzekłbym nawet bardzo miło podchodzili do niektórych spraw...
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Klatka Zobacz posta
    Jednak na Żytniej można
    Co prawda rozmawiamy tu o "mercedesach" Canona ale powiem że kumplowi (przed świętami wielkanocnymi) padła matryca w Canonie A95. Pamiętacie tem kompakcik? Lekko leciwy Zadzwoniłem a Pan poinformował mnie o tym że jednak musi zobaczyć... - nie sugerował ale poprosił o podesłanie - "zobaczymy, wycenimy". Po UWAGA 4 dniach od wysyłki kurier puka do drzwi!!! Paczka z Żytniej!?! Kwituję odbieram - wymiana matrycy za free!!! Można???
    No do tematu migawki z 1 ma się nijak... ale też mogli jakąś kaskę szrpnąć bo to już ze 4 latka po gwarancji a tu tak normalnie do tego podeszli...
    To jest zupełnie inna sprawa, bo naprawili wadę fabryczną, a kiedy coś zostaje oficjalnie uznane jako wada fabryczna, to muszą naprawić. Nieważne jest wtedy, że gwarancja dawno minęła.

Domyślnie

oczywiście,że muszą.tylko ,że na "podstępu" 4 dni to odbierają telefon.dzwoniłem kilka dni temu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Zazdrość, zazdrość, w Nikonie tego nie masz Wiesz Mickiewicz Adam prawdę li prawi
    Potwierdzić tylko mogę - migaweczka wymieniona w przerwie na kawę w serwisie Canona.

Dla ścisłości - Canon wymienia migawkę w każdym korpusie serii 1d bez względu na wiek jeśli nie osągnęła 300.000 cykli.

Wiesz, zazdrościć to można komuś zdrowia a nie serwisu Canona. Ale nie ukrywam, że miło, jak producent tak traktuje swoich klientów. Tylko dlaczego Pan w serisie wprowadził mnie w błąd?
    Pozdrawiam!
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Przepraszam, a czy komuś padła migawka w D3 do 100tyś? Jeśli tak czy zapłacił 2000 PLN za wymiane czy nie? Tak z ciekawości, bo jak widać w canonie sie zdarzyło przy kilku tysiącach.

Pozdrawiam,
    AMI
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 24-05-2010 o 18:30 Powód: orto. ("zdażyło")
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    Przepraszam, a czy komuś padła migawka w D3 do 100tyś? Jeśli tak czy zapłacił 2000 PLN za wymiane czy nie? Tak z ciekawości, bo jak widać w canonie sie zdażyło przy kilku tysiącach.

Pozdrawiam,
    AMI
    Właśnie o to samo chciałem zapytać. Kolega conik pisze powyżej, że przy nim oddawał ktoś C5d i C30d na wymianę migawki. Moim znajomym w modelach CXX/XXXd też popadały migawki jakoś dziwnie szybko. No ale ja się nie odzywam, bo podnosi to ciśnienie niektórym na tym forum
    Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez stachmuszel ; 20-05-2010 o 12:55
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

conik
    Gość

Domyślnie

no to mamy 3 canony z wymieniona migawka
    jak to sie ma do calosci produkcji?
    niedawno ktos na gieldzie sprzedawal d3 z wymieniona migawka
    czy to o czyms swiadczy?
    imo absolutnie o niczym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    no to mamy 3 canony z wymieniona migawka
    jak to sie ma do calosci produkcji?
    niedawno ktos na gieldzie sprzedawal d3 z wymieniona migawka
    czy to o czyms swiadczy?
    imo absolutnie o niczym
    owszem świadczy... o tym, że w tym danym egzemplarzu padła migawka.
    Może była wada, może aparat upadł, może..., może...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów