Close

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Just Zobacz posta
    Proszę o interpretację. Załóżmy, że osoba z mojej rodziny (z którą mieszkam) jest nauczycielem. W związku z tym ma prawo do nabycia tańszej "nauczycielskiej" licencji na program Adobe Photoshop CS5 i korzysta z tego prawa. Czy programu Adobe Photoshop CS5 będzie mogła do celów komercyjnych używać także osoba będąca członkiem rodziny (ja), na którą to osobę (ja) nie została wykupiona licencja?
    Przy rejestracji programu podajesz swoje - SWOJE dane ( czyli osoby która program nabyła i ma do nie go prawo). Z tego programu legalnie może korzystać tylko osoba jw. Oczywiście nikt z Adobe nie będzie stał nad Wami i patrzył kto co robi. Odpowiedzialność za użytkowanie bierze na siebie osoba na którą ów program jest zarejestrowany. Komercyjne wykorzystywanie wersji niekomercyjnej jest w myśl prawa wykroczeniem przeciw postanowieniom dotyczących naruszenia praw licencji. Pisze o tym szeroko w każdym sofcie przy rejestracji.

Oczywiście może się zdarzyć, że przy kontroli udowodni się, iż wersja przeznaczona tylko do zastosowań niekomercyjnych została użyta zarobkowo. Były przypadki, iż wezwano tylko do zaktualizowania wersji tej do pełnej wersji komercyjnej. Oczywiście odpłatnie. Różnice już pewnie masz wyliczoną. Pozostaje tylko pytanie kto i kiedy dokona takiej weryfikacji- kontroli.

Jeżeli masz zarejestrowaną działalność gospodarcza pod tym samym adresem gdzie pracuje PS CS5 jako wersja student to jest wielce prawdopodobne iż komuś się zechce.

O wiele większym problemem jest piractwo. To ścigają o wiele skuteczniej. I mają rezultaty. Bo poza zaborem sprzętu na którym pracowałeś zapłacisz tzw. domiar. o grzywnie nie wspomnę.

A z drugiej strony skoro zarabiasz na tym i prowadzisz legalną działalność to dlaczego nie kupisz programu legalnie. To tak gdyby Twoje fotki lub inne Twoje prace ktoś wykorzystywał w inny sposób niż mu zezwoliłeś.

Pozdrawiam

Domyślnie

Oczywiście, nie zamierzam działać niezgodnie z licencją/prawem. Zastanawiałem się czysto teoretycznie nad tańszym zakupem programu Adobe Photoshop (korzystając z tej sytuacji, że w mojej rodzinie jest nauczyciel) w celu zredukowania kosztów. Rozumiem teraz, że taka "nauczycielska" licencja nie zezwala na komercyjne wykorzystywanie programu. Rozumiem także, że jeśli będę chciał wykorzystywać ów program do zastosowań komercyjnych, będę musiał wykupić stosowną licencję. Dzięki za wyczerpujący post, step.tom.

Domyślnie

Gdyby ktoś miał problem ze znikającym kursorem (okrąg symbolizujący rozmiar narzędzia) po powiększeniu do 125 wzwyż, to polecam sprawdzenie czy jego karta graficzna jest wspierana przez Adobe a jeżeli tak to aktualizację sterowników do karty.

Pomogło
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Witam.
    Szybkie pytanko,mam problem ponieważ pod CS5 nie działają mi pluginy Color efex pro 3.0 ,czy to normalne?? instalują się normalnie w odpowiednim katalogu ale po odpaleniu CS-a nie widać ich :/

Pozdrawiam
    Małe zmiany ... trochę C i do tego L ale i tak dalej tu zostaje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Szybkie pytanko,mam problem ponieważ pod CS5 nie działają mi pluginy Color efex pro 3.0 ,czy to normalne?? instalują się normalnie w odpowiednim katalogu ale po odpaleniu CS-a nie widać ich :/
    A czy pluginy sa odpowiednie do uzywanej przez Ciebie wersji PS? Tzn. jesli uzywasz wersji x64 (nie napisales), to czy pluginy tez sa w takiej wersji?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Tak używam wersje x64 więc pewnie dlatego??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Tak używam wersje x64 więc pewnie dlatego??
    Wiec jesli Twoje pluginy nie sa w wersji dla x64 to nie zadziala. Jesli zainstalowales rowniez wersje 32 bit, to sprawdz, czy plugin odpala sie pod nia.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Pozniej zainstaluje wersje 32 bit i sprawdze,mam nadzieje ze bedzie działać

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Nie ma jeszcze wersji 64-bitowych Nik-a oprocz Vivezy pod Windows. Dlatego Ci nie dziala w wersji 64-bit.

Are Nik Software products compatible with 64-bit host application?

Currently, Viveza 2 for Windows is the only available 64-bit compatible application.

Nik Software is pleased to announce our commitment to developing native Windows and Macintosh 64-bit versions of our current plug-ins. We will make them available free of charge to registered customers who use Photoshop, Lightroom, or Apple Aperture 3. We are actively working to add 64-bit compatibility to the Macintosh version of Viveza 2 product and expect to be finished mid-year. Once the update for Viveza 2 is released, we will deliver cross-platform 64-bit versions of our remaining products as they become available. Registered customers will be notified of the availability of 64-bit versions by email, including instructions on how to access the updated versions.

To register your products if you have not already done so, please click here.

For information on how to access the 32-bit versions of our products until 64-bit compatibility is available, please click here.
    How do I run my Nik Software products in 32-bit?

In order to access the Nik Software products in 32-bit, please follow these steps:

For Windows 64-bit Users (XP, Vista, 7):

On the Windows Operating system, both the 32-bit and 64-bit version of Photoshop will be installed. To access the 32-bit version of Photoshop, navigate to the Start Menu, select Programs, and then select the appropriate Adobe Photoshop program icon (be sure not to select the program icon indicating 64-bit). The 32-bit version of Photoshop will launch, and the Nik Software products should be available.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Że tak sobie pozwolę odkopać kilka starszych postów.

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    Bardzo ciekawa dyskusja o wydajności, ale.. qrcze.. nikt oprócz "przyśpieszenia o 50%" nie potrzebuje np. filtrów dla obrazów 16bit? W CS4 dodano kilka gadżetów, a w menu Filter w trybie obrazu 16bit nadal nie jest aktywna ponad połowa filtrów..
    Ale do czegóż są Ci potrzebne te fikuśny filterki przy pracy na 16-bitach? Bo akurat te najpotrzebniejsze działają...

Cytat Zamieszczone przez Andy_O Zobacz posta
    Mam wrażenie, że w kolejnych wersjach będą trójwymiarowe fruwajace po ekranie menu iskrzące sie wszystkimi kolorami tęczy, operacje będa wykonywane w ułamkach sekundy, a obróbka nadal będzie się odbywać na obrazach 8-bitowych. Nie idźcie tą drogą, Sabo!
    Mam niejasne przeczucie, że jesteś jedną z licznych od jakiegoś czasu ofiar legendy nastu-bitów, ale może znajdziesz chwilkę aby opisać do czego są Ci one aż tak niezbędne?

Strona 22 z 27 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów