Ciekawy kadr, fajna kolorystyka - ładnie.
Szukaj
Ciekawy kadr, fajna kolorystyka - ładnie.
Nikon D3 D300s D500 + dużo chęci i mało czasu.
Pozdrawiam Marek
Grupa FOTOKUJAWY
www.frontera.com.pl
Dobrze jest, dobra górska fotografia
Może na landszafty się przerzucisz?![]()
Dziwnym nie jest
miłe to co piszesz, ale nie upatrywałbym tu jakiejś mega świeżości. Ot po prostu widoczek z niezwykle fotogenicznego miejsca którym chciałem się z Wami podzielić. Obróbka w dosyc klasycznym wydaniu-, ACR, LAB, shadow/highlights, lokalne kontrasty i wsio
Fajerwerków nie lubie w krajobrazie - jak dla mnie to fota ma być taka jak widac w rzeczywistości, bez nadmiernego podkręcania kolorów itp
![]()
mz bardzo fajna sprawa ,świetnie ścieżka prowadzi w mocny punkt,pozdrawiam
Ale właśnie o to mi chodziło, fotografia ma pokazywać to co Ciebie urzekło i pokazujesz to mi, nam.To dlatego jest świeże bo wraca do korzeni nie chełpimy się jacy to my dobrzy jesteśmy w fotoszopie, a fatalną fotę tak potrafimy zmaglować, że obrazek robi się tak iddyliczny, ze aż nie prawdziwy. Nie mam nic przeciwko fotoszopom, ale nie mogą one w przypadku natury doprowadzać do tak dalece idących zniekształceń by uzyskać jakąś wyidealizowaną estetykę. Która jak obserwuję dział krajobraz pasjonuje na szczęście tylko wąskie grono tych samych userów. Ale nie będę sie rozpisywał, bo Twój wątek nie o tym jest.
Jestem zawsze miły, jak ktoś próbuje robić dobrą fotografię![]()
Skontaktuj się z nami