Szukaj
nie znam się na takiej fotografii ale 5 mi się bardzo podoba
Nie znam się na nieznaniu się, ale niezła robota. Porządna jakość, a parametry robią wrażenie![]()
N
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Zdecydowanie fot. 5 najlepsze z zaprezentowanych.
Natomiast na fot. 2 pociesznie wyszedł ten perkusista![]()
Dobre technicznie, ale kadry już bez zachwytu, w zasadzie tylko 8 mi wchodzi (ze stricte muzycznych ujęć). Kadry typu: język na wierzchu, zez albo nienaturalnie otwarta japa zamiast do galerii raczej do kosza. Co one wnoszą (w tym przypadku) oprócz ośmieszenia muzyka?
Hm... A które to zdjęcia ośmieszają muzyka? Nie publikuję zdjęcia dlatego, że muzyk ma opryszczkę, tylko dlatego, że dany kadr mi odpowiada (opryszczka to efekt uboczny). Nie każdy jest zwolennikiem zdjęć typu"BRAVO GRILL", gdzie chłopcy z gejsbendu stoją w szeregu i mają słodkie minki. Bywasz na wielu koncertach, więc powinieneś wiedzieć, że często przy graniu dynamicznej muzyki, muzycy niekoniecznie wyglądają jak z katalogu. Wg mnie nienaturalne pozy dodają dynamiki i naturalizmu.
Oczywiście każdy ma prawo do własnej interpretacji i oceny, dlatego dziękuję za Twoją opinię (i do zobaczenia na Reggaelandzie w Płocku)![]()
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
1 5 7 na tak
3 pozbawiona klimatu za sprawą tła
ps pogratulować puchy![]()
Celowo lub nie przerysowujesz. Zupełnie nie chodzi o "słodkie minki" i katalogi, a koncertowa ekspresja - dla mnie jak najbardziej na tak. Problem tylko z pojmowaniem tej ekspresji. W moim koncertowym warsztacie staram się unikać pokazywania takich nieświadomych grymasów, bo - powtórzę się - ośmieszają one artystę, a do reportażu nic nie wnoszą. Jest to pewnie kwestia osobistej wrażliwości czy umiaru. W kontekście reportażu z koncertu dynamika i naturalizm tak wyciągniętego języka działa na mnie podobnie, jak wystający ze spodni owłosiony tyłek
A akurat koncerty Lao Che, mimo charakteru ich muzyki, specjalnie dynamiczne i ekspresyjne nie są.
Skontaktuj się z nami