Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Cool LAO-CHE [koncert]

Kilka strzałów z ostatniego koncertu.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

nie znam się na takiej fotografii ale 5 mi się bardzo podoba

Domyślnie

Nie znam się na nieznaniu się, ale niezła robota. Porządna jakość, a parametry robią wrażenie
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Uysy. Zobacz posta
    Porządna jakość, a parametry robią wrażenie
    A tam... Ta dzisiejsza technologia. Trochę "szkoda", że współczesne aparaty są tak małowymagające i wybaczające błędy obliczeniowe.
    Czasem jak wezmę starego Zenita do ręki to sobie myślę: "Ech, kiedyś się tym pracowało... I się dało..."
    Tak, czy siak, dzięki za komentarze
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Zdecydowanie fot. 5 najlepsze z zaprezentowanych.
    Natomiast na fot. 2 pociesznie wyszedł ten perkusista

bth
    Gość

Domyślnie

Dobre technicznie, ale kadry już bez zachwytu, w zasadzie tylko 8 mi wchodzi (ze stricte muzycznych ujęć). Kadry typu: język na wierzchu, zez albo nienaturalnie otwarta japa zamiast do galerii raczej do kosza. Co one wnoszą (w tym przypadku) oprócz ośmieszenia muzyka?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    Kadry typu: język na wierzchu, zez albo nienaturalnie otwarta japa zamiast do galerii raczej do kosza. Co one wnoszą (w tym przypadku) oprócz ośmieszenia muzyka?
    Hm... A które to zdjęcia ośmieszają muzyka? Nie publikuję zdjęcia dlatego, że muzyk ma opryszczkę, tylko dlatego, że dany kadr mi odpowiada (opryszczka to efekt uboczny). Nie każdy jest zwolennikiem zdjęć typu"BRAVO GRILL", gdzie chłopcy z gejsbendu stoją w szeregu i mają słodkie minki. Bywasz na wielu koncertach, więc powinieneś wiedzieć, że często przy graniu dynamicznej muzyki, muzycy niekoniecznie wyglądają jak z katalogu. Wg mnie nienaturalne pozy dodają dynamiki i naturalizmu.
    Oczywiście każdy ma prawo do własnej interpretacji i oceny, dlatego dziękuję za Twoją opinię (i do zobaczenia na Reggaelandzie w Płocku)

Domyślnie

1 5 7 na tak

3 pozbawiona klimatu za sprawą tła

ps pogratulować puchy

bth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    Hm... A które to zdjęcia ośmieszają muzyka? Nie publikuję zdjęcia dlatego, że muzyk ma opryszczkę, tylko dlatego, że dany kadr mi odpowiada (opryszczka to efekt uboczny). Nie każdy jest zwolennikiem zdjęć typu"BRAVO GRILL", gdzie chłopcy z gejsbendu stoją w szeregu i mają słodkie minki. Bywasz na wielu koncertach, więc powinieneś wiedzieć, że często przy graniu dynamicznej muzyki, muzycy niekoniecznie wyglądają jak z katalogu. Wg mnie nienaturalne pozy dodają dynamiki i naturalizmu.
    Oczywiście każdy ma prawo do własnej interpretacji i oceny, dlatego dziękuję za Twoją opinię (i do zobaczenia na Reggaelandzie w Płocku)
    Celowo lub nie przerysowujesz. Zupełnie nie chodzi o "słodkie minki" i katalogi, a koncertowa ekspresja - dla mnie jak najbardziej na tak. Problem tylko z pojmowaniem tej ekspresji. W moim koncertowym warsztacie staram się unikać pokazywania takich nieświadomych grymasów, bo - powtórzę się - ośmieszają one artystę, a do reportażu nic nie wnoszą. Jest to pewnie kwestia osobistej wrażliwości czy umiaru. W kontekście reportażu z koncertu dynamika i naturalizm tak wyciągniętego języka działa na mnie podobnie, jak wystający ze spodni owłosiony tyłek

A akurat koncerty Lao Che, mimo charakteru ich muzyki, specjalnie dynamiczne i ekspresyjne nie są.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    A akurat koncerty Lao Che, mimo charakteru ich muzyki, specjalnie dynamiczne i ekspresyjne nie są.
    Oj... chyba na niewielu ich koncertach byłeś

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów