Close

Strona 19 z 27 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Na pewno przełączyłeś Process na 2010 (current) w zakładce Camera Calibration?
    Oczywiscie.

Tradycyjnie - możesz podesłać NEF-ik?
    Zaraz wysle Ci linka na priva.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

No niestety - powyłaziły nieciągłości korekty na tablicowym profilu DNG, wszystko ma swoje zalety i wady - na renderingu Adobe Standard problem nie występuje.
    Swoją drogą odszumiania chrominancji lepiej nie wyłączać, jest zapięta defaultowo zapewne nie bez powodu.

Domyślnie

No niestety - powyłaziły nieciągłości korekty na tablicowym profilu DNG, wszystko ma swoje zalety i wady - na renderingu Adobe Standard problem nie występuje.
    Fakt, ale wtedy znowu wszystko czerwienieje i trzeba sie suwaczkami w Hue pobawic.

Swoją drogą odszumiania chrominancji lepiej nie wyłączać, jest zapięta defaultowo zapewne nie bez powodu.
    Jesli ma on cos poprawiac, to powinni to zapiac w algorytmie, a nie pod suwakiem. Wychodzac z zalozenia, ze fota nie wymaga odszumiania -- z przyzwyczajenia kasuje kazde denoise, takze chrominancji. A tu tym czasem taki maly klopsik.

Co jak co, ale ACRowi nadal brakuje do jakosci z NXa. W NC nie ma takich kwiatkow -- zawsze jest dobrze. A tu albo kolory kuleja, albo detale... Ch... nie robota. I jeszcze to wyostrzanie. Albo szumu narobi, albo da efekt jak z pierwszych aplikacji do upsamplingu. Beznadzieja. A znowu robic wszystko w ACR, a pozniej jeszcze przewalkowac kazde zdjecie w Shopie dla samego tylko wyostrzania -- nieporozumienie...

Rozwija sie, rozwija. Dobrze mu zycze, ale jeszcze posiedze w NXie. Tym bardziej, ze juz chyba czas na nowa wersje. W ACR doprowadzanie obrazu do idealu, zajmuje tyle czasu, ile zabiera NX swoja mulowatoscia. Czasowo wychodzi wiec na to samo, ale mniej klikania jest w NC.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

fajny filmik prezentujący kilka nowych fjuczersów
    http://www.youtube.com/watch?v=vfkjHnsAsvg
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Taki maly kamyczek do ogrodka ACR. Oto fotka. Prosta fota -- dobra pogoda, ISO 200, 1/640, f8.
    Juz sie nawet zaczalem przekonywac do nowego ACRa, ale takie babole to mnie rozkladaja na lopatki.
    Yep. Dokładnie to samo dzisiaj, już miałem ładować obrazki, żeby pokazać tragiczną ciapę w cieniach. Przy ustawieniu color noise reduction na 25 z placków robi się jednolity zafarb magenta/zielony. W CNX jest szaro.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

A ja mam pytanie, jak otwieram jednego RAWa, a potem drugiego, to dlaczego mi go otwiera jako obiekt inteligentny a nie jako nową 'zakładkę' ?

Już wiem o co kaman - ogarniam powoli, to ta new opcja, przy przeciąganiu z 'zewnętrznego programu' (bridge, pulpit, BreezeBrowser etc.) do PSa otwiera jako 'smart' w pliku który aktualnie jest wybrany, a przy otwieraniu z PSa normalnie jako next 'zakładka'.

Fajne
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 10-05-2010 o 17:05 Powód: łączenie

Domyślnie

Obczajcie - nowy sofcik do tworzenia własnych profili korekt dystorsji i aberracji obiektywów:
    http://labs.adobe.com/technologies/lensprofile_creator/

Domyślnie

Obczajcie - nowy sofcik do tworzenia własnych profili korekt dystorsji i aberracji obiektywów:
    http://labs.adobe.com/technologies/lensprofile_creator/
    Zaspales. Trabili juz o tym w zeszlym tygodniu.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Zaspales. Trabili juz o tym w zeszlym tygodniu.
    Cholera, njus był stary więc wcześniej przeszukałem uczciwie forum, ale widać jednak kiepsko

No nic, pora brać się za produkcję tych szachownic...

Domyślnie

Chyba nawet w tym wątku o tym coś pisałem
    olender.me
    C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8

Strona 19 z 27 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów