Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Potrzebny hydraulik

Witam serdecznie borykam się z pewnym problemem od dłuższego czasu. Otóż posiadałem stary podgrzewacz wody "bojler" 100l na tyle stary, że wziął i się zepsuł ale problem nie tkwił w tym, że się z niego lało tylko podczas odkręcania kranu z ciepłą wodą niemiłosiernie w hydraulicznym języku "rury grały". Myślałem, że to wina starego bojlera. Po zakupie nowej bestii problem dalej istnieje. Tzn podczas mieszania wody gdzie przewagę ma ciepła woda w rurach "gra muzyka" tzn. dudni jak cholera natomiast po zmianie na zimną łazienkę spowija błoga cisza. Czy ktoś pomoże w tym niefotograficznym problemie?

Rozmowny Awatar andrstac
    Miasto
    Przededworze/Chmielnik/Kielce

Domyślnie

Trzeba sprawdzić (wymienić) uszczelkę w baterii łazienkowej (pewnie taka z pokrętełkami - czyli w tym kurku od ciepłej w głowiczce). Chyba że jeszcze może zawór zwrotny się przytykać przy bojlerze (na wyjściu ciepłej wody - o ile jest).

Jak się dzieje tak tylko w łazience to patrz poz1, jak w każdym kranie to raczej poz2.
    D7k, D80+MB;12-24/F4,70-200/F2.8,SB600,2xYN460II,3xRF602,A600+BH2,LP-FP200

Domyślnie

tez obstawiam kran.
    zawor jak jest to raczej tylko bezpieczenstwa na zimnej wodzie (dobrze by byl sprawny, bo czasami starszy bojler moze niezle pierdyknac )
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Możesz też być jak Bear Grylls i jechać cały czas na zimnej Będzie błoga cisza, a i na grzaniu wody przyoszczędzisz Można też wezwać fachowca, ale ten na 100% przywita Cię kultowym już: "Panie, kto to Panu tak spie....ł?!"
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Kran jest z mieszaniem wody zawór na stówę jest sprawny bo jest nowy no chyba że ... Sprawdzę ten kran co w nim jest nie tak. Ale najdziwniejsze jest to ze nawet jak w kuchni puszczam wodę to tez słychać w łazience te denerwujące odgłosy.

Domyślnie

Rury rezonują bo powstaje coś na kształt sprzężenia zwrotnego. Jest to często spotykane w instalacjach robionych byle jak. Rzadkie mocowania pod regipsami, luźne odcinki w murze. Sprawa kłopotliwa do zlikwidowania.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

bojler stary czy nowy, użytkowanie przy niesprawnym zaworze bezpieczeństwa to jak siedzenie na bombie :]
    Nikon Fx

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MadOnion Zobacz posta
    bojler stary czy nowy, użytkowanie przy niesprawnym zaworze bezpieczeństwa to jak siedzenie na bombie :]
    Przecież dość enigmatycznie napisałem ze mam nowy bojler z nowym zaworkiem ale problem stary

Uprawnienia umieszczania postów