Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Naprawdę boje się jak może wyglądać poprawiony 200/2... co w nim można jeszcze poprawiać? Oprócz ceny i wagi?
    Powłoki "N" i VR II generacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    No może i fajne ale ciekawe kiedy przygotują coś dla ludzi, którym portfel nie odstaje w kieszeni na pół metra a gdybym miał już tyle kasy i kupować tele to za wolał bym sobie dołożyć parę groszy do 500/4
    Chcesz tanie w miarę jasne zoom tele? Jest świetna sigma 100-300 f4 HSM! Nie ma stabilizacji, ale to pewnie kwestia czasu kiedy uzupełnią ten brak. A N200-400 to rewelacyjne szkło na boiska sportowe Chyba wolałbym to od mojego N300 + tc14 ze względu na to 200mm na dole. Choć z drugiej strony światło 2.8 jest potrzebne
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Gdybym miał kupować następne tele to N200-400 za 14k zl to bardzo chętnie , jednak obecna cena jest przegięciem lepiej miec (jak koledzy wspominali) 500/4 VR af-s. Ale to tez zalezy kto do czego szuka.

Pozdrawiam

Domyślnie

Chłopaki, głowa do góry: od jutra na Allegro z pewnością będzie wysyp starych 200-400 od złotówki BCM, tylko przebierać
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Cena sugerowana $6,999.95

Domyślnie

no dooooobra, na Allegro będą od 99,95
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Czemu wszyscy na cenę narzekają!? Przecież to jest kolejne szkło z serii f4, ze stałym światłem i umiarkowaną ceną! . Biadoliliście, że Nikon takich szkieł nie miał w ofercie, a ten obiektyw w pierwszej wersji wyszedł już ileś lat temu
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bradley Zobacz posta
    Czemu wszyscy na cenę narzekają!? Przecież to jest kolejne szkło z serii f4, ze stałym światłem i umiarkowaną ceną! . Biadoliliście, że Nikon takich szkieł nie miał w ofercie, a ten obiektyw w pierwszej wersji wyszedł już ileś lat temu
    Ale miał być 70-200/4 a nie jakiś teleskop
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    wszystkie starsze supertele dostaja VR2 zamiast VR1, no i szkielka ktore nie mialy nanopowlok (200-400/4 i za jakis czas pewnie 200/2) tez je dostaly/dostana

te premiery to sa tak naprawde lekkie face liftingi
    No dokładnie, juz sie prawie zmartwiłem że od dziś mój 200-400 przestanie foty robić ale chyba nie będzie tak źle.
    Budowa obu szkieł jest praktycznie identyczna oba maja 24 soczewki w 17 grupach w tym 4 ED w nowym dodali nano powłoki, czy to aż tak bardzo poprawi jakość obrazka ... pewnie troche tak ale bym tego nie demonizował
    AF-S w obecnej wersji jest bardzo szybki wiec tu nie wiem czy coś przyspieszyli a jak juz to setne sekundy może
    Inna sprawa to mnie bardzo ciekawi jak wypadnie nowy VR bo w obecnej wersji jest już rewelka, na 400 mm i czasie 1/80 ostre foty wychodzą spokojnie, jak już wiemy choćby z 70-200 VR II potrafi dużo wiecej, i bardzo mnie ciekawi o ile w szkle o tej ogniskowej i o tej wadze uda sie poprawić.

Domyślnie

Litości Nikon! Czy ktoś ci się żalił na wersje I. To samo z 70-200.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów