Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie 200-400 VR II Nano

http://imaging.nikon.com/products/im..._vr2/index.htm
    no to mamy (nie)spodziewaną nowość
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Ceny chyba wolę nie znać.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meggido Zobacz posta
    Ceny chyba wolę nie znać.
    Cena bedzie identyczna jak starej wersji Zobacz co sie dzialo z cena AFS 300 VRII, po premierze cena
    byla wzieta z kosmosu (niewiele brakowalo do ceny 500/4), na chwile obecna czyli ze 2-3 miechy po
    faktycznym ukazaniu sie szkla na rynku kosztuje tyle samo co stare AFS 300 VR.

Upgrade tak naprawde spodziewany, do "poprawienia" zostal w takim ukladzie tylko 200/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta

Upgrade tak naprawde spodziewany, do "poprawienia" zostal w takim ukladzie tylko 200/2
    Naprawdę boje się jak może wyglądać poprawiony 200/2... co w nim można jeszcze poprawiać? Oprócz ceny i wagi?

Domyślnie

wszystkie starsze supertele dostaja VR2 zamiast VR1, no i szkielka ktore nie mialy nanopowlok (200-400/4 i za jakis czas pewnie 200/2) tez je dostaly/dostana

z kolei AFS300VR miala juz nanopowloki w starsze wersji, wiec upgrade oznaczal de facto zmiane VR1 na VR2

te premiery to sa tak naprawde lekkie face liftingi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    wszystkie starsze supertele dostaja VR2 zamiast VR1, no i szkielka ktore nie mialy nanopowlok (200-400/4 i za jakis czas pewnie 200/2) tez je dostaly/dostana

te premiery to sa tak naprawde lekkie face liftingi
    No dokładnie, juz sie prawie zmartwiłem że od dziś mój 200-400 przestanie foty robić ale chyba nie będzie tak źle.
    Budowa obu szkieł jest praktycznie identyczna oba maja 24 soczewki w 17 grupach w tym 4 ED w nowym dodali nano powłoki, czy to aż tak bardzo poprawi jakość obrazka ... pewnie troche tak ale bym tego nie demonizował
    AF-S w obecnej wersji jest bardzo szybki wiec tu nie wiem czy coś przyspieszyli a jak juz to setne sekundy może
    Inna sprawa to mnie bardzo ciekawi jak wypadnie nowy VR bo w obecnej wersji jest już rewelka, na 400 mm i czasie 1/80 ostre foty wychodzą spokojnie, jak już wiemy choćby z 70-200 VR II potrafi dużo wiecej, i bardzo mnie ciekawi o ile w szkle o tej ogniskowej i o tej wadze uda sie poprawić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Naprawdę boje się jak może wyglądać poprawiony 200/2... co w nim można jeszcze poprawiać? Oprócz ceny i wagi?
    Powłoki "N" i VR II generacji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Pamiętam jak raz mnie b. niemiło zaskoczył w ostrym słońcu, miałem wrażenie, że nie widać TEJ - $$$ różnicy gdy na przemian zapinałem go do D3 i 70-300 IS do 5D.
    Poza tym litości, mamy 2010, czas na normalny dekiel. Dosyć wizyt w Costco w poszukiwaniu TEJ kawy tylko po to by mieć dekielek
    Mamy też /2 IS więc należy wymagać by VR przynajmniej się zrównał z IS a ten przy 1/15 na cropie daje ostre fotki.
    Najważniejsze by przy takich zmianach nie ucierpiały kompaktowość konstrukcji (patrz 2IS/2VR vs. 300LIS) oraz oczywiście bokeh. Najbardziej oczekiwana jest jednak kuracja odchudzająca.
    NYCH - Americana

Domyślnie

Fajne szkło, bawiłem się w weekend obecna wersją. Bardzo fajne szkło Szybkie, pewne, ostre, kontrastowe. Do sportu ideał
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów