Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie problem z filmem blu-ray na pc

Witam, ostatnio zakupiłem najnowsze "dzieło" J.Cameron'a pt Avatar na blu-ray.. Film fajny itd.. Niestety nie da się go obejrzeć na laptopie, wyświetla się że mój player wymaga aktualizacji. Niewiele myśląc przestrzeliłem bios, firmware napędu i zaktualizowałem odtwarzacz (Intervideo WinDVD BD) ale dalej ten sam numer. Oglądał może ktoś z was ten film na komputerze? Na ew. jaki program to pociągnie?
    Inne filmy mi śmigają. A z tym nawet najnowszy Corel WinDVD nie daje sobie rady (nośnik nieobsługiwany).
    Jakby co dzięki za wszelkie info. Pozdr
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Domyślnie

a lokalizacja czasami go nie zablokowała do odtworzenia ?

Domyślnie

sory ale nie bardzo wiem o co chodzi.
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    a lokalizacja czasami go nie zablokowała do odtworzenia ?
    Cytat Zamieszczone przez kuba_rsx Zobacz posta
    sory ale nie bardzo wiem o co chodzi.
    Nie wiem jak BR, ale zwykłe DVD, ma rejonizację, Polska to region 2, DVD-ROMy zwykle miały możliwość pięciokrotnej zmiany rejonu. Następowała ona po wykryciu płyty z innym kodem rejonu niż domyślny, ostatni ustawiony rejon zostawał na stałę.
    Co do playerów to spróbuj VLC, posiada własne wbudowane kodeki.
    Z drugiej strony może tak być, ze płyta ma zabezpieczenie przed odtwarzaniem na odtwarzaczach komputerowych i "normalnie" nie pójdzie, ale sadze, że w takim przypadku powinien ukazać się stosowny komunikat.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

No niestety. Nie da rady :\

Domyślnie

kuba_rsx, a w laptopie masz napęd BR?
    Laptop kupiony w Polsce, czy z importu?
    Avatar na BR ma region B, C - polski oryginał.

PS. Poczytaj >>link<<, chyba nie tylko Ty masz z nim problem.
    Ostatnio edytowane przez ad2122 ; 26-04-2010 o 22:28
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Ech ta rejonizacja... Gdyby patent Toshiby przebił pomysły firmy Sony, nie było by problemów.
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    Ech ta rejonizacja... Gdyby patent Toshiby przebił pomysły firmy Sony, nie było by problemów.
    Z DVD problemów nie ma. Wystarczy przed kupnem sprawdzić czy dany model można przestawić na region "0"
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    Sony jest właścicielem największej biblioteki filmów na świecie liczącej ok. 7,6 tys. tytułów i polowy Hollywood.
    Więc nie dziw się, że Toshiba ze swoimi wynalazkami nie miała szans.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    Sony jest właścicielem największej biblioteki filmów na świecie liczącej ok. 7,6 tys. tytułów i polowy Hollywood.
    Więc nie dziw się, że Toshiba ze swoimi wynalazkami nie miała szans.
    podobnie było z DOSem a następnie Windowsem, architekturą PC, kasetą VHS.
    Nie zawsze wygrywa to, co jest lepsze.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów