Czytanie z zrozumieniem dla niektórych nie lada problem .
Szukaj
Czytanie z zrozumieniem dla niektórych nie lada problem .
D90 Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5–5.6G ED VR. - SB900 - ML-L3-coolpix S 710
Witam. Ja mam dalej mały problem z wyzwalaniem lampy np. na stojaku... Jak w puszce otworzę lampę i w sb 900 przełączę na REMOTE to lampa błyśnie ale jak już w aparacie schowam wbudowanego flesza to i sb 900 też nie błyśnie.
Na filmiku widziałem jak koleś ustawiał grupę i kanał w lampie ale ja jakoś nie mogę do tego dojść. Oczywiście ja posiadam D90. Czy może coś jeszcze trzeba przełączyć w puszce....????? Był bym wdzięczny za pomoc.
Jak schowasz lampe wbudowaną to jak niby ma sie odpalić sb-900 ? Zapewne chodzi CI o funkcje commander (szukaj instrukcja). No chyba ze dokupisz sterownik su-800...
W tej chwili najprawdopodobniej korzystasz z fotoceli w sb-900. Jak sie przełączysz na cls to i w lampie wyłącz fotocele.
"fotoceli" nie wiem dokładnie o co z tym kaman bo lampę pożyczyłem wczoraj na przetestowanie..
Wcisnij kółko lampy przez 3 sek i pojawi sie menu i tam trzeba wyłączyć SU-4 o ile dobrze pamiętam. A w aparacie tryb commander musisz znaleźć sam. Nie mam d90 wiec instrukcja w dłoń
PS na youtube jest wszystko ładnie pokazane jak konfigurować CLS.
Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 24-04-2010 o 13:05
SB 900 plus D90 ,nie mozna wyzwolic inaczej jak blyskiem ! No chyba ze sie posiada PW![]()
No i nic nie pomaga :/ Grupa A kanał 1 i dalej nic nie błyska :/ Ma ktos dokładnie obcykany ten temat ??
Ale jak ty ja chcesz w koncu wyzwalac?
Skontaktuj się z nami