Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: D90 + sb-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice śl

Domyślnie

Czytanie z zrozumieniem dla niektórych nie lada problem .
    D90 Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5–5.6G ED VR. - SB900 - ML-L3-coolpix S 710

Domyślnie

Witam. Ja mam dalej mały problem z wyzwalaniem lampy np. na stojaku... Jak w puszce otworzę lampę i w sb 900 przełączę na REMOTE to lampa błyśnie ale jak już w aparacie schowam wbudowanego flesza to i sb 900 też nie błyśnie.
    Na filmiku widziałem jak koleś ustawiał grupę i kanał w lampie ale ja jakoś nie mogę do tego dojść. Oczywiście ja posiadam D90. Czy może coś jeszcze trzeba przełączyć w puszce....????? Był bym wdzięczny za pomoc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez derc Zobacz posta
    Witam. Ja mam dalej mały problem z wyzwalaniem lampy np. na stojaku... Jak w puszce otworzę lampę i w sb 900 przełączę na REMOTE to lampa błyśnie ale jak już w aparacie schowam wbudowanego flesza to i sb 900 też nie błyśnie.
    Na filmiku widziałem jak koleś ustawiał grupę i kanał w lampie ale ja jakoś nie mogę do tego dojść. Oczywiście ja posiadam D90. Czy może coś jeszcze trzeba przełączyć w puszce....????? Był bym wdzięczny za pomoc.
    Jak schowasz lampe wbudowaną to jak niby ma sie odpalić sb-900 ? Zapewne chodzi CI o funkcje commander (szukaj instrukcja). No chyba ze dokupisz sterownik su-800...
    W tej chwili najprawdopodobniej korzystasz z fotoceli w sb-900. Jak sie przełączysz na cls to i w lampie wyłącz fotocele.

Domyślnie

"fotoceli" nie wiem dokładnie o co z tym kaman bo lampę pożyczyłem wczoraj na przetestowanie..

Domyślnie

Wcisnij kółko lampy przez 3 sek i pojawi sie menu i tam trzeba wyłączyć SU-4 o ile dobrze pamiętam. A w aparacie tryb commander musisz znaleźć sam. Nie mam d90 wiec instrukcja w dłoń

PS na youtube jest wszystko ładnie pokazane jak konfigurować CLS.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrQba Zobacz posta
    Wcisnij kółko lampy przez 3 sek i pojawi sie menu i tam trzeba wyłączyć SU-4 o ile dobrze pamiętam. A w aparacie tryb commander musisz znaleźć sam. Nie mam d90 wiec instrukcja w dłoń

PS na youtube jest wszystko ładnie pokazane jak konfigurować CLS.
    no,ale żeby w lampie przełączyć na su-4, to chyba przydało by się go kupić najpierw i wpiąć w sanki nie?
    Ostatnio edytowane przez Antonioo ; 24-04-2010 o 13:05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    no,ale żeby w lampie przełączyć na su-4, to chyba przydało by się go kupić najpierw i wpiąć w sanki nie?
    Nie wiem o czym piszesz ale SB-900 ma wbudowany SU-4 i jeśli chce sie pracować w CLS to trzeba go wyłączyć. Wtedy w przełączniku remote pojawią sie grupy i kanały i tak jak kolega chciał ją wyzwalać zdalnie.

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

SB 900 plus D90 ,nie mozna wyzwolic inaczej jak blyskiem ! No chyba ze sie posiada PW

Domyślnie

No i nic nie pomaga :/ Grupa A kanał 1 i dalej nic nie błyska :/ Ma ktos dokładnie obcykany ten temat ??

Zbanowany
    Miasto
    Kielce/Marseille

Domyślnie

Ale jak ty ja chcesz w koncu wyzwalac?

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów