Szukaj
a n a l o g o w i o r t o d o k s i . p l
mnie sie podoba najbardziej 1 i 6 reszta taka zwykła
ad 9 ciekawe wdzianko na Poznańską Cytadelę
nikon d610 + mir 35 f 2 + sonnar 180 f 2,8 nikor 50 mm f 1,8 sb 600 nikor 35-105 f3,5-4,5
Jak dla mnie - świetna obróbka 3 i 4, rewelacja jakość i kolor, bardzo naturalne. Samyang 85/1.4?
F90X, D600
Dzięki, miało być naturalnie.
Wszystko robione Samyangiem 85/1.4.
Mi podoba się bardzo stonowana obróbka i spojrzenie dziewczyny. Umie zagrać.Wyróżnia się 1, 3, 4,7. Ósemka mogłaby być zatytułowana w stylu "Maria z Nazaretu" albo "Afgańska dziewczynka - spojrzenie sarny i chusta robią wrażenie religijnego portretu. Nie jest to zarzut tylko pytanie, jak to można rozwinąć dalej.
Dziewczynę bym pomęczyła jeszcze w różnych stylizacjach, wydaje się charakterna. Ci ciekawe, ma bardzo delikatny makijaż, a jednak oczy bardzo się wyróżniają.
Zrezygnowałabym z dwójki. Piątka to kolejna odsłona "tak bardzo się boję" - brak mi tu prawdziwych emocji. Szóstka - byłoby fajnie, szkoda rozmemłanych włosów
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
Ogólnie bardzo ładnie.
Przede wszystkim widać obróbkę. Dobrą. Po drugie widać modelkę. Dobrą. Ale... będę powtarzał to przez jakiś czas chyba - zamknąć usta modelkom!Co drugi wątek panna z półotwartymi ustami. O co chodzi?! Albo mnie to nagle zaczęło denerwować, albo wiosna tak działa, że łapią powietrze, a nosy jeszcze zatkane po zimie? Po trzecie widać grę. Taką sobie. Widać, że modelka ma potencjał, umie, chce, ale trzeba to doszlifować, by nie było tak pretensjonalnie. Niestety takie zdjęcia to zawsze taniec dwojga.
Wyróżniłbym z pewnymi zastrzeżeniami jedynkę, która już jako beauty może funkcjonować. Do tego trójkę, za świetny filmowy, obramowany kadr, ładne pokazanie skrawka biustu, w swetrze te kształty warto gdzieś w kadr upychać.No i dziewiątka za naturalność, ładnie pokazaną figurę modelki. Strój sugeruje bardziej zróżnicowaną sesję i mam nadzieję coś z tej drugiej części też gdzieś się tu pojawi.
![]()
podoba się, bardzo przyjemne i delikatne zdjęcia
Dzięki.
Cieszę się że doceniliście obróbkę. Myślałem że jeżeli nie użyję jakiś bajerów i wodotrysków, zdjęcia przemkną bez echa.
Zupełnie nie chciałem glamoura. Zdjęcia 1 i 2 miały być tylko wprowadzeniem do serii. Takie "cześć, jestem Kasia". Stąd też ich banalność. Dwójka chyba faktycznie jest niepotrzebna.
Sesja była sesją zapoznawczą, dosyć spontaniczną, do tego padało i było strasznie ciemno. Materiału mam jeszcze sporo, inne stylizacje, kadry też ciekawsze, ale obróbka będzie inna i muszę nad nią jeszcze pomyśleć. Kasia gra bardzo fajnie i spotkamy się jeszcze pewnie nie raz, doszlifujemy jej grę i moją umiejętność jej łapania. Otwarte usta - Kasia to gaduła (ja też, więc nudy nie było), a usta otwiera naturalnie (może katar), nie chciałem jej ich siłą zamykać. W końcu miał to być portret.
Co do 9 to po raz pierwszy pożałowałem że mam Samyanga a nie Nikkora. Ciężko bez autofocusa i pomiaru ekspozycji złapać chwilę.
A co myślicie o 7? Pomimo takiego sobie światła to mój faworyt.
Na początku zwróciłem na nią uwagę, ale kolejne przeglądania materiału już ją pomijały. Chyba głównie za sprawą mocno zacienionej twarzy i jaśniejszego tła, które przesuwają dziewczynę na drugi plan. A zatem, jeżeli obróbką podkreślisz modelkę, a osłabisz trochę tło - będzie git.
Dzięki, spróbuję.
Skontaktuj się z nami