Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 40

Wątek: My downfall

Domyślnie

Interesujące i ciekawe ujęcie. Jest cos w tej dziwnej kompozycji co przyciąga oko.

kulten
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GUINNESSts Zobacz posta
    Fajna tonacja. Jak rozumiem dazenie do budowania serii.
    To, co mi sie podoba to zdjecie. To co nie podoba, to duzy dysonans czasowy pomiedzy dolem a gora foty. Niepotrzebnie wyczuwam manipulacje.

Pomijam,ze kadr poprowadzony na najwyzszym pozimie. Ale takie pieszczoty tutaj nie sa Ci potrzebne
    No i właśnie wychwyciłeś co istotne czyli dysonans między górą a dołem - taka jest wizja i seria i dodam, ze w ten sposób praktykuję już od dość dawna no i bardzo liczę na to, że nikt nie będzie tego kopiować.

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta

Woda jakoś płasko i mętnie wyszła,ale to chyba wina ...prześwietlenia..
    Dobre dobre .

Cytat Zamieszczone przez Mich77 Zobacz posta
    Marcin, na wysokości horyzontu na wodzie sa miejsca gdzie jest inny kolor. Mam wrażenie, że gdy łączyłeś i jezdziłeś pedzlem to delikatnie wjechałeś na wodę - widać przejście pomiedzy wodą ka krótkim, a długim czasie. Tu jest bardzo dlugi czas naswietlania i morze powinno wyjsć jednolicie - plasko i ten sam odcien. Moge sie mylić, oczywiście.
    Teraz już tak nie pędzluję jak niegdyś, zamiast pędzla stosuję gradient na miękkim przejściu i dlatego przejście w tonacji jest równomierne. Świadomie natomiast dałem taką tonację między górą a dołem i takoż samo dobrałem czasy Radku .

Cytat Zamieszczone przez browarek Zobacz posta
    dobrze wyszło, ale może chmury w innej tonacji, ciemniejszej?
    To zdjęcie ma wiele wersji na hdd ale szczerze powiedziawszy tylko w takiej tonacji mi jakoś pasuje. No może jeszcze bw daje radę. Poza tym ciemniejsze niebo za bardzo mz by ciążyło nad delikatnym dołem.

Cytat Zamieszczone przez martinez Zobacz posta
    Mnie się widzi foteczka, ładna konwersja, ładne chmurki, kamolce... zastanawia mnie Marcinie czemu nie robisz zdjęć z rozmazanym niebem, tzn robisz ale później to zmieniasz, a chętnie bym zobaczył i taką wersję tego jak i innych zdjęć
    Dzięki. No właśnie taka wizja. Choć gdzieś jeszcze mam fotki górą rozmazaną .

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
    Nie wiem, co chcesz usłyszeć, ale na forum cudów już nie zdziałasz ani nie wiadomo czego się nie nauczysz. Sam wiesz doskonale, że twoje prace są wystarczająco dobre, żeby zrobić z nimi coś więcej. Patrząc na twoje ostatnie wyłania się z tego ładny cykl. Nic tylko drukować i zbierać kolekcję. Później możesz zaprosić znajomych i wtedy podyskutować. Zupełnie inna atmosfera, format i przez to odbiór. Później można popytać w galeriach i Council, może wezmą wystawę. Wtedy przyjdą ci których sam cenisz i wtedy możesz podyskutować na poziomie.
    Dzięki Januszu. No i widzisz, ciągle się uczę i poszukuję. A forum tez w tym pomaga. Poza tym ciekaw jestem opinii, nie tylko tych ach i och jakie się zbiera na zagr. serwisach. A Polak często napisze co mu leży .

Cytat Zamieszczone przez Klarens Zobacz posta
    Patrzę na rozmycie wody ...chyba niezłe były fale co?
    No własnie fal nie było wcale, tylko przypływ szybko nadchodziło i stąd wkrótce kamienie zniknęły pod wodą .

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    podpiszę się - tego typu Twoje foty Marcinie to jednak coraz bardziej grafika komputerowa, ostatnim zdjęciem które mnie naprawde zachwyciło było to
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=135737
    Dzięki Janku ale za cholerę się z tym zgodzić nie mogę.
    Na tej zasadzie każde wyprane z kolorów nd można by uznać za grafikę. A przecież ND i długie czasu stosowane były w czasach gdy jeszcze nikt nie obrabiał zdjęć na pcetach .

Niemniej rozumiem i czuję co masz na myśli. Zwłaszcza po podlinkowaniu przez Ciebie innej mojej fotki. Za co dzięki.

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    To co mi nie pasuje ? Może tonacja kolorystyczna nieba właśnie. Myślę, że gdyby lekko pójść w stronę brązów i barw kamieni, praca stała by się bardziej spójna.
    Też miałem takie myśli ale końcem końców wybrałem jednak znacznie więcej chłodu.

A teraz na koniec dzięki tym, którzy jednak zdobyli się na to by poświęcić nieco swojego czasu. A prośbę swoją zadedykowałem temu zdjęciu by zobaczyć kto jest na tym forum w tym dziale, i kto kim jest, na co go stać poza tylko i wyłącznie wystawianiem własnych wypocin. Podkreślę na koniec, że zawsze irytują mnie typy oczekujące komentów ale sami pozostając głuchymi na prace innych. Dla mnie to głupota, lenistwo i egoizm. Do tego czasem zawiść, odgrywanie się i na koniec buractwo. To tyle .
    Ostatnio edytowane przez kulten ; 12-04-2010 o 23:54

Domyślnie

Kadr jest przedni. Obróbka specyficzna, ale podoba się. Fajnie niebo wyszło
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta

A teraz na koniec dzięki tym, którzy jednak zdobyli się na to by poświęcić nieco swojego czasu. A prośbę swoją zadedykowałem temu zdjęciu by zobaczyć kto jest na tym forum w tym dziale, i kto kim jest, na co go stać poza tylko i wyłącznie wystawianiem własnych wypocin. Podkreślę na koniec, że zawsze irytują mnie typy oczekujące komentów ale sami pozostając głuchymi na prace innych. Dla mnie to głupota, lenistwo i egoizm. Do tego czasem zawiść, odgrywanie się i na koniec buractwo. To tyle .
    Mocne słowa, myślę, że nieco zbyt emocjonalne i na wyrost. Pomyśl, że nie głupota nakazuje nie napisanie komentarza.
    Czasem zwykła delikatność by nie urazić autora. Pomyśl, że w pełnym docenieniu rzemiosła i wizji trudno napisać komentarz, że kolejne kamienie i rozmemłana woda się nie podobają. Mnie na przykład. Inna estetyka, inna wrażliwość. I delikatność, powstrzymanie się przed urażeniem artystycznej Twojej duszy
    Ostatnio edytowane przez zazula ; 13-04-2010 o 08:56

Domyślnie

Tonacja fajna, kadr fajny czyli po prostu cały Ty

Domyślnie

Bardzo ładnie kadrowo, ciekawe niebo, tonacja inna niż na większości Twoich
    prac, ... ale może się podobać .
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulten Zobacz posta

No z tym buraczanym kolorem troche przesadziles. Nie kazdy ma skalibrowany umysl na tyle aby to rozroznic. To jest problem kalibracji. Badz rozumienia fotografii na skalibrowanym poziome. Nikomu nie ujmuje i nikomu nie dodaje.
    Forum dziele raczej na dwie kategorie od pewnego czasu.
    Kategorie dobrej badz kiepskiej pocztowki i kategorie dobrej badz kiepskiej pracy.
    Dobrej pocztowki i dobrej pracy, ktora moze badz wywoluje emocje w rozumieniu tworczej fotografii i kiepskiej pocztowki badz pracy. Ktora z kolei za wszelka cene przez autora podnoszona jest na piedestal. Piedestal jednak swoich nieumnosci i bycia goru tylko tutaj. A tutaj mamy sie uczyc prawdziwej fotografii. A uczymy sie czesto nabijania ilosci postow. Blad nic nie wnoszacy do tzw aspektu fotografii. Jakakolwiek by ona nie byla. Ta dziedzina jest szeroka i podlega wielu prawidlom. Mamlania i pocztowek itd. itp.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów