w takim razie pytanie: czy jest możliwość włączenia w menu odszumiania, aby zdjęcie z D70 było podobne do zdjęcia z D50 ?
jeśli można tak zrobić to nie widzę problemu.
Szukaj
w takim razie pytanie: czy jest możliwość włączenia w menu odszumiania, aby zdjęcie z D70 było podobne do zdjęcia z D50 ?
jeśli można tak zrobić to nie widzę problemu.
pozdrawia niedzielny pstrykacz
...co spowoduje wydluzenie czasu reakcji aparatu po kazdym zdjeciu.
Nikon D50+kit, +Tamron 200-400 5.6, +Tamron 70-300 4-5.6
No a ja właśnie kupiłem D70sWcześniej miałem D50 przez niecały rok, ale było parę rzeczy, których mi brakowało w D50. Teraz będę pstrykał D70s
Co do obiektywów to miałem oba (18-55 i 18-70). Tak jak napisał kolega wyżej - różnica w wykonaniu jest spora a i spora różnica w fotkach - po pierwsze ostrzejsze na 18-70 a po drugie jest jaśniejszy. No i ma dłuższy koniec o te 15mm![]()
Witam!
Z moich obserwacji oraz przeczytania naprawdę sporej liczby postów na ten temat, zauważam, że różnice w samym korpusie nie są tak znaczące (podświetlany LCD, więcej przycisków, itp) a zdjęcia dla przeciętnego oglądacza wyglądają tak samo. Mam jednak takie pytanie czy lepiej kupić używanego d70 z małym przebiegiem czy nowego d50 a może d40 nawet? Mam zamiar focić głównie krajobrazy, martwą naturę, może później jakieś akty.
pozdrawiam
wegejazz
Wybrałbym D50!!! Faktycznie szumy ma mniejsze od D70(D70s) na ISO 800 i ISO 1600. Ale stosować 1600 to chyba przesada. D70s ma więcej przydatnych opcji na korpusie. A obiektyw kit z D50 18-55... Niezły jak na tą cene. Można go porysować i nie martwić się że straciliśmy kilkaset złotychJednak nikomu nie polecam rysowania szkiełek..
POZDRAWIAM !!!!
NIKON D50\18-55 G ED\JUPITER 37A\JUPITER-9\HELIOS-44-2\MIR-1B\Słoik po delikatesowej Topca 325 CS
Witam!
Miałem też duży problem co wybrać z oferty C 400D czy D70s. Wybór padł na D70s dlaczego? obiektyw w kicie lepszy, wykonanie lepsze , a to że Canon ma 10 Mp to mnie nie rusza bo plakaty na bilbordy nie robię. Cena też odgrywa rolę , ale drugoplanową> Pozdrawiam i polecam .
Skontaktuj się z nami