Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: D70s czy D50

Domyślnie

w takim razie pytanie: czy jest możliwość włączenia w menu odszumiania, aby zdjęcie z D70 było podobne do zdjęcia z D50 ?

jeśli można tak zrobić to nie widzę problemu.
    pozdrawia niedzielny pstrykacz

Oszczędny w słowach Awatar m4c
    Miasto
    Opole/Wrocław

Domyślnie

...co spowoduje wydluzenie czasu reakcji aparatu po kazdym zdjeciu.
    Nikon D50+kit, +Tamron 200-400 5.6, +Tamron 70-300 4-5.6

Domyślnie

No a ja właśnie kupiłem D70s Wcześniej miałem D50 przez niecały rok, ale było parę rzeczy, których mi brakowało w D50. Teraz będę pstrykał D70s
    Co do obiektywów to miałem oba (18-55 i 18-70). Tak jak napisał kolega wyżej - różnica w wykonaniu jest spora a i spora różnica w fotkach - po pierwsze ostrzejsze na 18-70 a po drugie jest jaśniejszy. No i ma dłuższy koniec o te 15mm

Smile

Witam!
    Z moich obserwacji oraz przeczytania naprawdę sporej liczby postów na ten temat, zauważam, że różnice w samym korpusie nie są tak znaczące (podświetlany LCD, więcej przycisków, itp) a zdjęcia dla przeciętnego oglądacza wyglądają tak samo. Mam jednak takie pytanie czy lepiej kupić używanego d70 z małym przebiegiem czy nowego d50 a może d40 nawet? Mam zamiar focić głównie krajobrazy, martwą naturę, może później jakieś akty.
    pozdrawiam
    wegejazz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wegejazz Zobacz posta
    Witam!
    Z moich obserwacji oraz przeczytania naprawdę sporej liczby postów na ten temat, zauważam, że różnice w samym korpusie nie są tak znaczące (podświetlany LCD, więcej przycisków, itp) a zdjęcia dla przeciętnego oglądacza wyglądają tak samo. Mam jednak takie pytanie czy lepiej kupić używanego d70 z małym przebiegiem czy nowego d50 a może d40 nawet? Mam zamiar focić głównie krajobrazy, martwą naturę, może później jakieś akty.
    pozdrawiam
    wegejazz
    d40 odpada. W tej chwili różnica w cenie d70s i d50 jest niewielka (a w zestawie z d70s jest lepszy obiektyw). Możliwości obu puszek są takie same. Polecam d70s chyba, że chcesz dołożyć i wziąć d80.
    d70s + AF-S DX 18-70

Domyślnie

Wybrałbym D50!!! Faktycznie szumy ma mniejsze od D70(D70s) na ISO 800 i ISO 1600. Ale stosować 1600 to chyba przesada. D70s ma więcej przydatnych opcji na korpusie. A obiektyw kit z D50 18-55... Niezły jak na tą cene. Można go porysować i nie martwić się że straciliśmy kilkaset złotych Jednak nikomu nie polecam rysowania szkiełek..
    POZDRAWIAM !!!!
    NIKON D50\18-55 G ED\JUPITER 37A\JUPITER-9\HELIOS-44-2\MIR-1B\Słoik po delikatesowej Topca 325 CS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brzózio Zobacz posta
    Witam,
    Mam nadzieje, że mnie nie zabijecie z tym pytaniem. Z góry mówię, że nie przejrzałem forum, ale do jutra muszę podjąć decyzję i liczę w związku z tym na pomoc. Decyzję aby kupić cyfre podjąłem po ostatnich frustracjach związanych z fotografowaniem analogiem - coraz droższe filmy (slajdy) i coraz gorsza jakość usług, zresztą też coraz droższych. Mam do wyboru D70s z ob. 18-70 (2.800 zł) albo D 50 z ob. 18-55 (2.300). Dużo dobrego słyszałem o jakości obrazu z D50. Jeśli D70s nie jest gorszy w tej materii, to go biorę. Co radzicie? I sorry jeszcze raz za to pytanie, które podejrzewam nierzadko padło na forum. Pozdrawiam
    Oprócz tego że d70s lepiej trzyma się w ręku, ma lepszy dostęp do ustawień to jeszcze ma lepszy pomiar światła i robi 3 klatki a nie 2,5 na sekundę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TeamHANS Zobacz posta
    Ale stosować 1600 to chyba przesada.
    jeśli uzywasz Kita który ma swiatelko 5.6 na 55mm to ISO 1600 w pomieszczeniach raczej niezbedne
    chyba ze masz rece jak statyw i potrafisz przy 1/2 nie poruszyc, albo masz halogeny 500W w domu

MARO
    Gość

Domyślnie

Witam!
    Miałem też duży problem co wybrać z oferty C 400D czy D70s. Wybór padł na D70s dlaczego? obiektyw w kicie lepszy, wykonanie lepsze , a to że Canon ma 10 Mp to mnie nie rusza bo plakaty na bilbordy nie robię. Cena też odgrywa rolę , ale drugoplanową> Pozdrawiam i polecam .

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów