Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: dwa

Ostatnio edytowane przez igusiek21 ; 05-04-2010 o 21:59

Domyślnie

Bez głównego motywu, na jedynce jedynie niebo ładne złapałaś, ale i tak coś mocno szumi.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Domyślnie

co takiego skłoniło Cię żeby zaprezentować nam te zdjęcia? Co sama o nich sądzisz - czy są ciekawe, intrygujące czy chociażby nieszablonowe?

Domyślnie

dobrze, to w takim razie co widzą inni pisząc do zdjęcia,,piękne,, jesli tam jest tylko jedno drzewko....
    w takim razie nie pojmuje fotografii...
    chyba chodzi o wykorzystanie swojej wyobrazni aby przedstawić ,,coś,, innym....

Domyślnie

w takim razie co chcesz przedstawić na zdjęciu nr 2, które praktycznie jest jedną wielką szarą plamą? Intrygujące ślady ciągnika, rozmyty 2 plan czy może ciekawą górkę na horyzoncie? O ile na 1 zdjęciu można na siłę szukać czegoś ciekawego (głównie za sprawą przyjemnych chmur) to 2 kompletnie odpada.
    Podstawową zasadą osiągnięcia ciekawego zdjęcia jest ciekawie przedstawiony temat + dobre światło. Tutaj mamy widok na jakąś łąkę i tyle. Mogłaś chociażby wykorzystać w ciekawy sposób pierwszoplanowe pofalowane krzaczory...a teraz widzę jedynie pstryk ze spaceru. Nie obrażaj się, nie załamuj - oglądaj prace tych najlepszych, analizuj swoje zdjęcia i staraj się prezentować coś co interesuje i intryguje. pzdr

Domyślnie

Dla mnie 2 kosz...ale 1 to nawet mi sie fajnie na nia patrzy, przyjemny widoczek z tym niebem. Byloby lepiej troche szerzej, pokazac ciut wiecej przestrzeni...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

2 mi się nie podoba nic ciekawego pokazanego w słaby sposób.
    A w jedynce można było by spokojnie te chmurki ładnie podciągnąć w PS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igusiek21 Zobacz posta
    dobrze, to w takim razie co widzą inni pisząc do zdjęcia,,piękne,, jesli tam jest tylko jedno drzewko....
    w takim razie nie pojmuje fotografii...
    chyba chodzi o wykorzystanie swojej wyobrazni aby przedstawić ,,coś,, innym....

Te same problemy mam ja !

Zwróć uwagę, że Ty tam byłaś, wiesz jak tam było ślicznie ! Ale na zdjęciu przedstawiłaś tylko to, skąd udało Ci się zrobić jako takie ujęcie ! Oglądającemu to zdjęcie nie pozostało w wyobraźni nic z tego co Tobie - bo tam byłaś.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta

Oglądającemu to zdjęcie nie pozostało w wyobraźni nic z tego co Tobie - bo tam byłaś.

Pzdr.
    przepraszam ale nie jestem w stanie zrozumieć tego zdania. o co tu chodzi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    przepraszam ale nie jestem w stanie zrozumieć tego zdania. o co tu chodzi?
    Autorka zdjęcia, oglądając je, dodaje z pamięci resztę doznań estetycznych, jakie przeżyła będąc w tamtym miejsu - tworząc wirtualny obraz doznań (łącznie z tym, co widzi na zdjęciu). Ktoś, kto tam nie był, nie ma tak bogatego obrazu, bo pokazany fragment, to za mało.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów