Szukaj
Bez głównego motywu, na jedynce jedynie niebo ładne złapałaś, ale i tak coś mocno szumi.
Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S
co takiego skłoniło Cię żeby zaprezentować nam te zdjęcia? Co sama o nich sądzisz - czy są ciekawe, intrygujące czy chociażby nieszablonowe?
dobrze, to w takim razie co widzą inni pisząc do zdjęcia,,piękne,, jesli tam jest tylko jedno drzewko....
w takim razie nie pojmuje fotografii...
chyba chodzi o wykorzystanie swojej wyobrazni aby przedstawić ,,coś,, innym....
w takim razie co chcesz przedstawić na zdjęciu nr 2, które praktycznie jest jedną wielką szarą plamą? Intrygujące ślady ciągnika, rozmyty 2 plan czy może ciekawą górkę na horyzoncie? O ile na 1 zdjęciu można na siłę szukać czegoś ciekawego (głównie za sprawą przyjemnych chmur) to 2 kompletnie odpada.
Podstawową zasadą osiągnięcia ciekawego zdjęcia jest ciekawie przedstawiony temat + dobre światło. Tutaj mamy widok na jakąś łąkę i tyle. Mogłaś chociażby wykorzystać w ciekawy sposób pierwszoplanowe pofalowane krzaczory...a teraz widzę jedynie pstryk ze spaceru. Nie obrażaj się, nie załamuj - oglądaj prace tych najlepszych, analizuj swoje zdjęcia i staraj się prezentować coś co interesuje i intryguje. pzdr
Dla mnie 2 kosz...ale 1 to nawet mi sie fajnie na nia patrzy, przyjemny widoczek z tym niebem. Byloby lepiej troche szerzej, pokazac ciut wiecej przestrzeni...
Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
Pozdrawiam, Krzysiek.
2 mi się nie podoba nic ciekawego pokazanego w słaby sposób.
A w jedynce można było by spokojnie te chmurki ładnie podciągnąć w PS![]()
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900
Skontaktuj się z nami