Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Domyślnie

Ta waga tak bardzo nie boli jeżeli masz gripa. Bez gripa z sb900 - tragedia, urywa nadgarstek.
    D800

Domyślnie

polece jeszcze black rapid strap, albo na 2 body, albo do zdjecia obciazenia od czasu do czasu.
    Andrzej

Domyślnie

Sam użytkuje podobny zestaw:
    D700 + 24-70 i w obwodzie SB-900
    D80 z 50 1.8, 85 1.8 i fish, w planach może druga lampa i na pewno coś szerokiego.
    Także miałem dylemat między d80 a d300 ale stwierdziłem (nic z resztą odkrywczego) że do sporadycznego używania tego body nie ma sensu dopłacać, poza tym mniejsze rozmiary i waga to + na dłuższe piesze wycieczki.
    Nie muszę robić wspaniałych fotografii, chcę robić je świadomie, reszta przyjdzie z czasem.
    Nikon i klamoty

Domyślnie

Dzięki wam wszystkim za cenne wskazówki.Pozdro

Domyślnie

popieram Polo- rękę urywa-ale masz pewność że poradzisz sobie z takim sprzętem i bez większych kłopotów obskoczysz sporo imprez bez ciągłej zmiany obiektywów.
    D700+50/1.4nikkor+24-70/2.8nikkor+sb900- wreszzzzzcieee

Domyślnie

podepnę się pod topic (przepraszam) Nie chcę robić syfu, zakładając kolejny wątek.

Chcę kupić coś szerokiego, docelowo miałbym pracować/pasja na d700. Co byście polecili, poza drogimi Nikkorami? Nikon Nikkor AF-S 14-24 mm f/2.8G ED raczej odpada ze względu na cenę I jeszcze jedno... Planuję zakupić d700 z obiektywem Nikkor AF-S 24-70 mm f/2.8G ED < na początku jest właśnie szeroko 24 mm czy to w ZUPEŁNOŚĆI wystarcza do krajobrazów, architektury, reporterki, ceremonie etc. ? Spotkałem się z opinią, że w/w zestaw sprawdza się w 90 % przypadkach. True or False ?

Będę wdzięczny za wszelkie rady...jest sens dokupywania słoika utraszerokiego do krajobrazów, mając 24-70? Gryzę się z tym od kilku dni.

- Nikkor AF-S DX 12-24 f/4G IF-ED (3,700pln) poważnie zastanawiam się nad tym słoikiem ze względu na filtry, edit = chyba nie można dokręcić filtrów echhh

- Nikon Nikkor AF 18-35 mm f/3.5-4.5D IF-ED (2,300 pln)

- Tamron 17-35 Di LD Aspherical (IF) (1,500pln)

- Sigma 12-24 f/4,5-5,6 EX DG HSM ASP (3,000pln)

- Sigma 15-30 mm f/3.5-4.5 EX DG Aspherical

- Tokina AT-X 12-24 f/4

Może macie jakieś inne OPTYMALNE propozycje ( z możliwością dokręcania filtrów) WIELKIE DZIĘKI

Chris

Domyślnie

Tokina AT-X 12-24 f/4 nie kryje pełnej klatki. Jeśli masz kasę na Nikkora AF-S 14-24 mm f/2.8G ED to kupuj bo warto!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PanomeiK Zobacz posta
    Jeśli masz kasę na Nikkora AF-S 14-24 mm f/2.8G ED to kupuj bo warto!
    a po co takie światło do landszaftów ? tutaj nie ma to aż tak wielkiego znaczenia, światło bo i tak robimy na przesłonach które umożliwiają jak największą GO , szybkość autofocusa, bo góry zwykle nie uciekają i te 2 sekundy później zwykle tez stoją jak stały,

...że jest to bardzo dobre szkiełko, bodaj najlepsze to wiem. Tylko cena, waga i brak współpracy filtrów, raczej odpada.

Domyślnie

Właśnie noszę się z zamiarem zakupu D700. Znalazlem taką podejrzanie niską ofertę.
    http://www.digitsys.net/items.php?id=711124729
    Co o niej sądzicie? Kupował może ktoś w tym sklepie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serafin1 Zobacz posta
    (...)na początku jest właśnie szeroko 24 mm czy to w ZUPEŁNOŚĆI wystarcza do krajobrazów, architektury, reporterki, ceremonie etc. ? Spotkałem się z opinią, że w/w zestaw sprawdza się w 90 % przypadkach. True or False?
    Nie wiem jakie masz doświadczenie ale bardzo szeroki kąt nie każdemu leży. To trzeba czuć. Kiedyś, mając podobne dylematy, nabyłem Tokinę 12-24/4. Później przyszedł czas na Nikkora 17-55/2.8. I wówczas okazało się, że Tokina rzadko jest podpinana. 17mm na cropowym D70s na ogół mi wystarczało. Plener w Tatrach przy ogniskowych 12-18 był raczej nieudany.

Potrenuj zanim wydasz kilka tysięcy na ultraszerokie szkło.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów