Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chilon Zobacz posta
    Nie wiem jakie masz doświadczenie ale bardzo szeroki kąt nie każdemu leży. To trzeba czuć. Kiedyś, mając podobne dylematy, nabyłem Tokinę 12-24/4. Później przyszedł czas na Nikkora 17-55/2.8. I wówczas okazało się, że Tokina rzadko jest podpinana. 17mm na cropowym D70s na ogół mi wystarczało. Plener w Tatrach przy ogniskowych 12-18 był raczej nieudany.

Potrenuj zanim wydasz kilka tysięcy na ultraszerokie szkło.
    Słuszna uwaga. Masz rację. Na razie wezmę tylko 24-70 i może coś z 50/1.4G ewentualnie 35/1.8G i na tym tyle.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez serafin1 ; 08-04-2010 o 10:31

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KlausG Zobacz posta
    Właśnie noszę się z zamiarem zakupu D700. Znalazlem taką podejrzanie niską ofertę.
    http://www.digitsys.net/items.php?id=711124729
    Co o niej sądzicie? Kupował może ktoś w tym sklepie?
    Ja się przyłączam do pytania ... też jestem ciekaw opinii tego sklepu. Tym bardziej, że ta "podejrzana oferta" nie jest jedyną.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chilon Zobacz posta
    Nie wiem jakie masz doświadczenie ale bardzo szeroki kąt nie każdemu leży. To trzeba czuć. Kiedyś, mając podobne dylematy, nabyłem Tokinę 12-24/4. Później przyszedł czas na Nikkora 17-55/2.8. I wówczas okazało się, że Tokina rzadko jest podpinana. 17mm na cropowym D70s na ogół mi wystarczało. Plener w Tatrach przy ogniskowych 12-18 był raczej nieudany.
    A ja odwrotnie, w gory wolalem zawsze jak najszerzej. Na dx byla to tokina 12-24 a teraz na FX to tamron 17-35 i zawsze jak najlzeszy zestaw
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancini Zobacz posta
    A ja odwrotnie, w gory wolalem zawsze jak najszerzej. Na dx byla to tokina 12-24 a teraz na FX to tamron 17-35 i zawsze jak najlzeszy zestaw
    Najlepszy dowód na to, że "ludzie so różne" i każdemu pasuje inaczej.
    Możasz podrzucić linka do tych zdjęć górskich w szerokim planie? Albo przesłać na maila? Moje porażki były frustrujące

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów